SVETSKO ČUDO! DEDA IZ KRALJEVA U 88. GODINI OSVOJIO PET ZLATA U ATLETICI! Infarkt, stent, tri bajpasa, a on i dalje trči i skače!
Foto: predsednik.rs/Privatna arhiva

Svaka čast

SVETSKO ČUDO! DEDA IZ KRALJEVA U 88. GODINI OSVOJIO PET ZLATA U ATLETICI! Infarkt, stent, tri bajpasa, a on i dalje trči i skače!

Ostali sportovi -

Godine su samo broj, to se barem vidi kod Milana Matijevića, legende kraljevačke atletike koji ni sa 88 godina ne prestaje da se bavi ovim sportom.

Matijević od mladosti gaji ljubav prema atletici, a od iste ne odustaje ni sada kada je blizu 10. decenije života.

Na Dvoranskom prvenstvu Srbije u kategoriji M85 održanom u Beogradu, Milan je osvojio dve zlatne medalje, a potom je zablistao i na međunarodnoj sceni!

Na dvoranskom prvenstvu veterana u atletici koje je održano u Novom Mestu u Sloveniji, Milan je osvojio tri zlatne medalje u konkurenciji veterana od 85-89 godina (trka na 60 m, skok udalj i štafeta 4 x 200m), preneo je kraljevački magazin "Sidža".

Matijević sa medaljama
Matijević sa medaljamafoto: Facebook/Sidža

Priča o ovom čoveku koji "odbija da ostari" je fenomenalna. Kao sedamdesetpetogodišnjak je osvojio treće mesto na Balkanskom prvenstvu za veterane samo dve nedelje nakon što je imao operaciju kolena.

U jednom intervjuu za RTS Milan Matijević je otkrio sa kakvim se zdravstvenim problemima se susreo.

- U Solunu me strefio infarkt u autobusu, ugradili mi stent. I posle deset godina desilo se ponovo začepljenje, onda su mi uradili tri bajpasa. Sigurno, u toj situaciji ja sam i prilagodio malo moje bavljenje sportom, odnosno više rekreiranje, ali nisam stao. Trčim svaki drugi dan - poručio je Matijević 2020. godine.

Milan je ranije trčao maratone i polumaratone, u Kraljevu je poznat kao nekadašnji predsednik atletskih saveza Srbije i Jugoslavije, autor je nekoliko knjiga, a u pomenutom intervjuu dobio je i pitanje o njegovoj tajni.

Odgovorom je poslao jaku poruku.

- Nisam se umorio, u principu ne želim da se umorim.

1 / 4 Foto: predsednik.rs/Privatna arhiva

Kurir sport / Sidža

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track