HIT U SRBIJI, ALI I U EVROPI: Karate klub Žandarmerija ne zna za takmičenje bez medalje!
Foto: Privatna arhiva

OD PIONIRA DO SENIORA

HIT U SRBIJI, ALI I U EVROPI: Karate klub Žandarmerija ne zna za takmičenje bez medalje!

Ostali sportovi -

Zlatna medalja Jovane Preković na Olimpijskim igrama u Tokiju prošle godine izazvala je talas zainteresovanosti među najmlađim karatistima u Srbiji. Vidno je porastao broj polaznika u karate školama i klubovima širom zemlje, a jedan od onih klubovima koji se bazira na dobrim rezultatima i zdravom načinu života je Karate klub Žandarmerija.

Karate klub Žandarmerija
foto: Privatna arhiva

Od 2005. godine, kada je osnovan, Karate klub Žandarmerija iznedrio je pregršt asova, a poslednja u nizu medalja je srebrna sa Svetskog prvenstva koju je osvojio Ljubiša Mladić. Karate klub Žandermerija već u prvoj deceniji postojanja postao je jedan od najboljih klubova u Srbiji, a u prilog tome ide i činjenica da gotovo ne postoji takmičenje, od pionirskog do seniorskog uzrasta, s kog se karatisti ovog kluba nisu vratili s peharima ili medaljama.

Karate klub Žandarmerija
foto: Privatna arhiva

Karate klub Žandarmerija je, pre svega, jedna zdrava sredina. Osim profesionalnog karatea, naš klub forsira i rekreativni karate u cilju zdravog načina života. Ponosimo se rezultatima naših članova, ali i njihovim ispravnim pogledima na svet, jer osim što su uspešni sportisti svi su pre svega dobri ljudi. To je I jedan od ciljeva Karate kluba Žandarmerija, da u današnje vreme kompjutera I telefona odvojimo mlade od toga I posvetimo im pažnju koju će iskoristiti za zdravi način života I dovre rezultate u sportu”, istakao je Igor Krstin, trener i koordinator u klubu.

Karate klub Žandarmerija
foto: Privatna arhiva

Karate klub Žandarmerija nalazi se na pet adresa u Beogradu, u pet opština se odvijaju treninzi, a glavni rivali u Srbiji su im Borac Čačak, Mladenovac, Studentski grad i ostali. Trenutno su svi fokusirani na državno prvenstvo i prvenstvo Beograda, a onda opet slede šampionat Evrope I sveta. Jako - do novih medalja!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track