UKRAJINKA JE NOVA ŠAMPIONKA SVETA! Jaroslava Mahučik osvojila ZLATO u skoku u vis! Angelina Topić ostvarila SJAJAN REZULTAT
Foto: AP

ATLETIKA

UKRAJINKA JE NOVA ŠAMPIONKA SVETA! Jaroslava Mahučik osvojila ZLATO u skoku u vis! Angelina Topić ostvarila SJAJAN REZULTAT

Ostali sportovi -

Ukrajinka Jaroslava Mahučik osvojila je zlato na dvoranskom SP u Beogradu.

Mahučikova je postala svetska šampionka u skoku u vis, a za to joj je bio dovoljan rezultat 2.02.

Australijanka Peterson je pokušala da prebaci taj rezultat, podigla je lestvicu na 2.04, ali posle dva pokušaja nije uspela. Ostala je na 2.00, pa je tako ukrajinska takmičarka osvojila najsjajnije odličje.

Treće mesto i bronzana medalja pripali su Nadeždi Dubovitskajoj iz Kazahstana. Preskočila je visinu od 198 centimetara.

U finalu je nastupila i naša mlada takmičarka, 16-godišnja Angelina Topić. Ona je u svom prvom velikom seniorskom takmičenju sa preskočenih 188 centimetara zauzela odlično deveto mesto.

Angelina Topić
Angelina Topićfoto: Starsport©

"Početna visina jeste malo predstavljala problem, ali mislim da sam se dobro snašla. Prezadovoljna sam. Da je moglo da bude bolje, moglo je, ali zadovoljna sam rezultatom i samim tokom takmičenja", rekla je Topić novinarima u Beogradskoj areni.

"Drago mi je što što sam mogla da budem u konkurenciji sa ovakvim svetskim zvezdama. Ovo je veliko iskustvo", dodala je ona.

Ćerka bivših srpskih atletičara Dragutina i Biljane Topić rekla je da su je roditelji savetovali da se "nasmeje i da skače".

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track