ZVER IZ VALJEVA MELJE REDOM, I U OKTAGONU, I NA STRUNJAČI! Vuk se sprema se za profi MMA debi, a usput postao šampion u rvanju
Foto: Printscreen

bez ijednog treninga do titule

ZVER IZ VALJEVA MELJE REDOM, I U OKTAGONU, I NA STRUNJAČI! Vuk se sprema se za profi MMA debi, a usput postao šampion u rvanju

Ostali sportovi -

Vuka Lekića (24) već svi znaju kao "Zver iz Valjeva". Taj nadimak on ne prestaje da opravdava... Nezaustavljiv je, svejedno da li mu rivali na megdan izlaze na strunjači ili u oktagonu.

Mladi Valjevac se nezadrživo probija na MMA sceni, a tek onako usput je i rvački šampion Srbije!

Lekić je na državnom prvenstvu održanom minulog vikenda u Kanjiži trijumfovao u kategoriji do 92 kilograma slobodnim stilom. Kako sam otkriva, nije odradio nijedan rvački trening, ali je ipak stigao do najvišeg stepenika pobedničkog postolja.

1 / 3 Foto: privatna arhiva

"Šampion države u rvanju bio sam i pre pet godina. Onda sam se posvetio MMA, a sada sam hteo i sebi i drugima da dokažem da sam i dalje najbolji", kaže Vuk koji se u Kanjiži takmičio za svoj matični klub, valjevsku Mladost.

Priznaje da je za uspeh potrebna i sreća.

"Tačno je da me je sreća pogledala na žrebu, pa sam preskočio osminu finala. Sa tri borbe sam stigao do naslova prvaka. U finalu je bilo baš teško", poručuje talentovani borac.

Vuk sa ponosnom majkom
Vuk sa ponosnom majkomfoto: Printscreen

Nada se da će kao državni prvak dobiti stipendiju.

"Kada sam prošli put bio šampion, rvači je nisu dobili. Verujem da će sledeće godine država početi sa tom praksom i da ću je konačno dobiti".

Rvanje mu je bazični sport i prva ljubav. Ipak, u jednom trenutku se u potpunosti okrenuo ka MMA. Godinama je član beogradskog Sekutora.

"Tri dana nedeljno treniram MMA, a tri dana đijudžicu. Dosad sam imao deset MMA borbi i dobio osam. Prošle godine sam osvojio šampionski pojas u amaterskoj ligi Srbije", nabraja Vuk dosadašnje uspehe.

Vuk Lekić
foto: privatna arhiva

Ne planira da se zaustavi. Naprotiv. Ima velike ambicije.

"U julu ću imati prvu profesionalnu MMA borbu u karijeri, a u avgustu bi trebalo da budem deo spektakla u Novom Sadu, gde će doći ekipe iz Brazila, Dagestana"...

Vuk Lekić
foto: privatna arhiva

Sanja i veruje da može da stigne i do UFC.

"Želim da se dokažem u Srbiji, a onda da krenem dalje, da dostignem najveći mogući nivo, i ne samo da ga dostignem, nego na njemu i da se zadržim", zaključuje Vuk Lekić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track