ORGANIZATORI SE SUOČAVAJU SA VELIKIM PROBLEMIMA: Od početka Vuelte 12 biciklista zaražena korona virusom
Foto: Profimedia

GLOBALNA PANDEMIJA

ORGANIZATORI SE SUOČAVAJU SA VELIKIM PROBLEMIMA: Od početka Vuelte 12 biciklista zaražena korona virusom

Ostali sportovi -

Od početka takmičenja na biciklističkoj trci u Španiji - Vuelti, korona virusom zaražena su dvanaestorica vozača, saopštili su organizatori.

Od početka trke 19. avgusta u Utrehtu, dvanaestorica vozača tesitrana su pozitivno na korona virus, uoči 10. etape na hronometar od Elčea do Alikantea.

Tokom dana odmora u ponedeljak, na listu pozitivnih dodata su imena Matijasa Norsgarda iz Movistara i Džerada Driznersa iz ekipe Loto Sudal.

Od petka do ponedeljka otrkiveno je devet slučajeva korona virusa među biciklistima.

"Testovi i dalje stvaraju stres u ekipama, ali to moramo da prevaziđemo. Ako se osećaš loše, svakako se nećeš trkati. Mislim da bi to trebalo da bude propis, a ne test" rekao je australijski vozač Ben O'Konor iz francuske ekipe AG2R.

Dvojica njegovih timskih kolega Andrea Vendram i Jako Haninen u petak su bili pozitivni na korona virus.

koronavirus
foto: Profimedia

Takođe, među zaraženima su i Entoni Delaplas, Vaut Puls i Primož Roglič.

Međunarodna biciklistička unija (UCI) objavila je 9. avgusta da će na Vuelti primenjivati zdravstveni protokol sa Tur d'Fransa. UCI "snažno preporučuje svakodnevno antigensko testiranje vozača i članova ekipa, bez obzira da li su vakcinisani".

Tokom Tur d'Fransa u julu 17 vozača povukla su se iz trke zbog korona virusa, među kojima i četvorostruki šampion Kris Frum, Gijom Marten, Džordž Benet i Magnus Kort Nilsen.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track