U SLAVU RUKOMETA: Više od 450 nekadašnjih asova peti put se okupilo na turniru veterana u Subotici
Foto: Privatna arhiva

to je ljubav, to se voli

U SLAVU RUKOMETA: Više od 450 nekadašnjih asova peti put se okupilo na turniru veterana u Subotici

Ostali sportovi -

Nedavno je na severu Bačke sve bilo u znaku rukometa, sporta koji u srcima nose svi učesnici Međunarodnog veteranskog turnira „Trofej Subotice 2022“ koji je po peti put organizovalo Sportsko društvo veterana „Stara škola“.

Okupilo se oko 450 bivših rukometaša i rukometašica iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Rumunije. Turnir je protekao u fantastičnoj atmosferi i druženju, ali i u izvanrednoj igri koju su prikazali učesnici na terenu, posebno na odlučujućim utakmicama.

Prvo mesto u konkurenciji veterana, gde se borilo 18 ekipa, osvojio je „Osijek“ nakon što je u finalu savladao ”Sarajevo”, dok je treće mesto pripalo ekipi „Slobode“ iz Tuzle.

U konkurenciji 12 ekipa veteranki, najuspešnije su bile rukometašice „Balkan expresa“ posle trijumfa nad „Trogirom“ u finalu, a pehar za treće mesto pripao je ekipi „Frajle“ iz Novog Sada.

Po okončanju takmičenja usledilo je „treće poluvreme“ dok je dodela medalja, pehara, priznanja i izabor najboljih timova po pozicijama u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i selektora, održana u Velikoj većnici Gradske kuće.

Priznanje za najboljeg strelca otišlo je u ruke Ljiljani Milinović iz ekipe “Frajli”, a najbolji golgeter u muškoj konkurenciji bio je Kristijan Kalac iz “Rijeke”

U najboljoj postavi muškog tima turnira našli su se: Ismir Brkić (Maglaj) – golman, Miloš Radaković (Sombor) – levo krilo, Toni Čanžar (Dobova) – levi bek, Dragan Malešević (Sarajevo) – srednji bek, Đorđe Todorović (Kovin) – pivot, Nebojša Jaćimović (BASK) – desni bek, Ivo Crnolatac (Križevci) – desno krilo, Ivan Stojimirović (Rijeka) – najbolji selektor.

Mesto u najboljem timu veteranki zauzele su: Jelena Jovanović (Dinamo, Pančevo) – golman, Ivana Bosotin (Balkan expres) – levo krilo, Darija Rukavina (Osijek) – levi bek, Milica Aleksić (Spartak SU) – srednji bek, Andrea Hrga (Trogir) – pivot, Violeta Veličković (VGSK) – desni bek, Gordana Galopek (Istra u srcu) – desno krilo i najbolji selektor – Vildana Mujkić (Sloboda, Tuzla)

Za najbolje delioce pravde dodeljena su priznanja koja su otišla u ruke Katje Pleše i Elmira Grabčanovića.

Kurir sport / subotica.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track