UKRAJINA PLAČE ZA DVOJICOM VRHUNSKIH SPORTISTA: Čuveni reprezentativci poginuli na prvoj liniji fronta kod Bahmuta (FOTO)
Foto: Printscreen Twitter

UKRAJINA PLAČE ZA DVOJICOM VRHUNSKIH SPORTISTA: Čuveni reprezentativci poginuli na prvoj liniji fronta kod Bahmuta (FOTO)

Ostali sportovi -

Među stradalima u ratu u Ukrajini sve je više sportista, i to onih vrhunskih.

Ukrajina tuguje za još dvojicom reprezentativaca - atletičarom Volodimirom Androščukom i proslavljenim umetničkim klizačem Dmitrom Šarparom.

Obojica su poginula prošle nedelje u okolini Bahmuta.

Ogorčena zbog ovih tragedija, oglasila se čuvena ukrajinska teniserka Jelina Svitolina. Ona je na Tviteru žestoko prokomentarisala mogućnost da Rusija ipak bude učesnik Olimpijskih igara 2024. u Parizu.

"Olimpijske igre su najveći san i, konačno, privilegija za sportiste. One su najveća platforma za inkluziju i različitost u sportu, dok istovremeno privlače pažnju čitavog sveta. Sa tim na umu, moramo da se i dalje držimo zabrane nastupa za ruske i beloruske atletičare, kako bismo celoj planeti poslali jaku poruku da smo ujedinjeni u sankcijama protiv Rusije i Belorusije, te da postoje posledice za gnusna dela njihovih Vlada", poručila je Svitolina na Tviteru i dodala:

Elina Svitolina, Vimbldon
foto: Profimedia

"Njihovi životi ne mogu da se nastave normalno, kao u ostatku sveta, niti ruski i beloruski narodi mogu da ignorišu zločine koji oni i čine u Ukrajini. Volidimir Androščuk, jedna od nadolazećih ukrajinskih zvezda u atletici je, nažalost, ubijen u borbi. On nikada neće moći da ispuni svoj potencijal, svoje snove na Olimpijskim igrama, pa što bi onda ruski i beloruski sportisti dobili šansu, kad već Vlade te dve zemlje uskraćuju nedužnim ljudima i sportstima njihove šanse"?!

Svitolina je u karijeri osvojila 16 WTA titula i olimpijsku bronzu u Tokiju.

Ona je udata za kolegu Gaela Monfisa s kojim je dobila ćerku u oktobru prošle godine.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track