KUP PRIJATELJSTVA U NEDELJU NA MALOM KALEMEGDANU: Bokseri Zvezde ugostiće Slaviju iz Banjaluke! VELJKO RAŽNATOVIĆ na promociji!
Foto: www.sd-crvenazvezda.net

plemenita veština

KUP PRIJATELJSTVA U NEDELJU NA MALOM KALEMEGDANU: Bokseri Zvezde ugostiće Slaviju iz Banjaluke! VELJKO RAŽNATOVIĆ na promociji!

Ostali sportovi -

Prvi Kup prijateljstva „Memorijal Branko Dimić“ biće održan u nedelju 3. septembra od 17.00 časova na košarkaškim terenima Crvene zvezde na Malom Kalemegdanu.

Aleksandar Nikolić, Dejan Slavujević
foto: www.sd-crvenazvezda.net

Na konferenciji su govorili Aleksandar Nikolić, generalni sekretar kluba, Dejan Slavujević, trener, Ognjen Vujičić, kapiten ekipe i Petar Vinkelman, bokser Crvene zvezde.

– Organizujemo 1. Memorijal Branku Dimiću, našem legendarnom treneru, velikom čoveku i bokseru Crvene zvezde, kome želimo da na taj način odamo počast. On je definitivno najzaslužniji što je Crvena zvezda danas to što jeste. Branko Dimić je čovek koji je došao u Crvenu zvezdu 1961. godine, boksovao je 317 mečeva, bio je član šampionske generacije koja je osvojila prve ekipne titule za Crvenu zvezdu i bio je pojedinačni prvak Jugoslavije, višestruki reprezentativac. Ono što je naša ideja je da odamo počast svim velikanima Crvene zvezde i da ih ne zaboravimo, da oživimo njihova dela i koji su učinili mnogo da očuvaju ovaj klub. Branko Dimić je 1993. godine oživeo klub, organizovao novu omladinsku školu boksa i zahvaljujući njemu smo danas ovde – počeo je Aleksandar Nikolić, a potom nastavio:

– Mi smo kao nova uprava kluba došli pre dve godine. Iskoristićemo ovaj turnir da prikažemo rezultate koje smo ostvarili u prethodne dve godine, a ono što je najvažnije je da se naša deca, iz naše sale, Zvezdini dečaci i devojčice koji su u prethodnom periodu rasli u toj sali pokažu i to je ono što će biti najlepše na ovom turniru.

Ognjen Vujičić, Dejan Slavujević
foto: www.sd-crvenazvezda.net

U revijalnom bokserskom meču učestvovaće Crvena zvezda (Beograd) i Slavija (Banja Luka).

– Kup prijateljstva je osmišljen tako da nam u goste dolaze klubovi sa kojima imamo ili želimo da gradimo dobre odnose. Turnir je međunarodnog karaktera, a ove godine će učestvovati Slavija iz Banja Luke. Biće ovo jedna prelepa revija i nadamo se da će se okupiti mnogo gledalaca jer su Crvena zvezda i srpski boks to zaslužili.

Uprava kluba na čelu sa predsednikom Vladanom Miketićem želi da „Memorijal Branko Dimić“ postane tradicionalan i veliki događaj u našem gradu i našoj zemlji.

– Želim da napomenem da je sve ovo deo plana našeg predsednika Vladana Miketića koji je uložio mnogo energije, entuzijazma i truda. Dao je podršku svima nama, prvenstveno mladim bokserima da naprave takve rezultate. Ovim putem želim da se zahvalim svima iz uprave kluba koji svaki dan ulažu napor da naš klub poraste i izraste u jedan od najvećih klubova u Evropi. Takođe bih napomenuo da konstantno imamo podršku kompletne porodice Crvene zvezde da uspemo da organizujemo ovaj turnir, da ovaj turnir preraste u jedan veliki događaj, ne samo za Crvenu zvezdu i našu sekciju, već i za grad Beograd i državu Srbiju.

Partneri Bokserskog kluba Crvena zvezda pomogli su u organizaciji 1. Kupa prijateljstva.

– Iskoristio bih priliku da se zahvalim našim prijateljima iz kompanije Voda Vrnjci, Oktafarmi i brendu „Deep relief“, našim prijateljima iz ENT Milera i svima ostalima koji su učestvovali u ovom projektu. Pozivam sve navijače Crvene zvezde i ljubitelje boksa da dođu na Mali Kalemegdan i podrže Zvezdine boksere i da svi zajedno uživamo u jednoj prelepoj sportskoj priredbi – istakao je Nikolić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track