Gavranović primio paraolimpijca Draženka Mitrovića
Foto: Slobodan Gavranovic

Gavranović primio paraolimpijca Draženka Mitrovića

Ostali sportovi -
Ovo srebro jeste osvojio za Srbiju, ali, s obzirom da je reč o našem Banjalučaninu, onda je sasvim logično da i mi tu medalju doživljavamo kao svoju, rekao je kandidat za gradonačelnika Banjaluke

BANJALUKA -Gost Grada Banjaluke danas je bio Draženko Mitrović, osvajač srebrne medalje u bacanju diska na nedavno završenim Paraolimpijskim igrama u Londonu. Inače, Mitrović je rođen u Banjaluci, a u Londonu je nastupao za reprezentaciju Srbije.

Prijem za ovog uzornog sportistu, upriličio je predsednik Skupštine grada Banjaluka Slobodan Gavranović. On je istakao zadovoljstvo zbog susreta sa Mitrovićem.

„Ovo je samo naš prvi susret povodom njegovog velikog uspeha u Londonu. Njegovi rezultati su fantastični i on samo potvrđuje da naš grad ima sjajne sportiste. Ovo srebro jeste osvojio za Srbiju, ali, s obzirom da je reč o našem Banjalučaninu, onda je sasvim logično da i mi tu medalju doživljavamo kao svoju. Ponosni smo na Draženka i pokušaćemo naći način da mu pomognemo u daljem radu", istakao je Gavranović, inače kandidat za gradonačelnika Banjaluke.

Draženko Mitrović je jedan od najboljih sportista koje imamo, a o tome svedoče i brojni vrhunski rezultati. Pored srebrne olimpijske medalje, Mitrović je evropski šampion u tri bacačke discipline, te svetski vicešampion, takođe u sve tri bacačke discipline.„Prijem kod predsednika Skupštine Grada doživljavam kao veliku čast. Kada je u pitanju takmičenje u Londonu, bio sam u finalu u sve tri bacačke discipline, jako malo je nedostajalo da osvojim zlato u bacanju diska, ali i ovo srebro mi je veoma drago, jer je, pre svega, namenjeno narodu u Srbiji i u Republici Srpskoj", istakao je Mitrović.Po završetku prijema, Slobodan Gavranović je Mitroviću uručio stilizovani list kestena - zvanični suvenir našeg grada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track