SVETSKI OMLADINSKI FESTIVAL U SOČIJU: Ivana Petarić darivala Vladimira Putina, čak 20.000 učenika, sportske igre oduševile
Foto: Privatna Arhiva

SVETSKI OMLADINSKI FESTIVAL U SOČIJU: Ivana Petarić darivala Vladimira Putina, čak 20.000 učenika, sportske igre oduševile

Ostali sportovi -

Zavesa je spuštena na Svetski omladinski festival u Sočiju, koji je okupio preko 20.000 mladih sa svih meridijana

Među 189 zemalja iz čitavog sveta bilo je blizu 200 predstavnika iz naše države koji su uzeli učešće na ovoj manifestaciji.

Mladi su mogli da se upoznaju sa najsavremenijim izumima iz sfere nauke i da svoja znanja izmere i uporede sa vršnjacima iz drugih zemalja, ali i da sagrade mostove prijateljstva i socijalnom segmentu daju internacionalni karakter.

Pre svega toga bili smo svedoci i Sportskih igara u Kazanju koje su takođe okupile veliki broj učenika i bile su svojevrstan spektakl.

Ivana Petarić
foto: Privatna Arhiva

U završnoj večeri oba događaja, sve učesnike je pozdravio predsednik Ruske Federacije, Vladimir Putin, a onda su samo izabrani delegati uživo mogli da saslušaju i vide izlaganje predsednika Putina u živoj emisiji iz televizijskog studija u Sočiju.

Među odabranim učesnicima, bila je i predsednica Saveta za mlade grada Valjeva i Sekretarka nacionalnog komiteta dva bratska naroda, Ivana Petarić, koja je iz prvog reda na svega dva metra bila od prvog čoveka Rusije.

- Bila mi je velika čast da budem učesnik emisije koja je direktno prenošena na većini ruskih televizijskih medija, ali i medija iz drugih zemalja. Utisci se još nisu slegli, a predsednik Putin je u svojoj izjavi vezanoj za Srbiju, još jednom potvrdio da je osvedočeni i iskreni prijatelj i Srbije i našeg naroda. Naša dva naroda su u neraskidivim vezama i povezanošću koja se prožima kroz mnoge istorijske epohe i vekove i yaista smo se svi osećali i bezbedno i lepo kao da smo kod kuće – sumira utiske Petarićeva, koja je animirala najveći broj naših učesnika, pre svega iz Kolubarskog regiona.

Ivana Petarić
foto: Privatna Arhiva

Lepa Valjevka je predsedniku Rusije poklonila autentičan dar koji simbolizuje i našu duhovnost i pravoslavni duh grada na reci Kolubari i okruženju.

- Ispred naše delegacije poklonila sam pozlaćenu ikonu Svetog Ave Justina iz manastira Ćelije koja je osveštana. Protokol nam je potvrdio prijem ikone od strane predsednika Ruske Federacije, a meni ostaje nezaboravna uspomena da sam na svega dva metra bila udaljena od jednog od najuticajnijih državnika ovog vremena. Naša deca, kako ih ja od milošte zovem, takođe se vraćaju kući puni utisaka i sa nekim novim prijateljstvima i velikim zadovoljstvom - rekla je predsednica Saveta za mlade u gradu na Kolubari, Ivana Petarić.

Ivana Petarić
foto: Privatna Arhiva

Kuriri sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track