ORDEN SVETOG APOSTOLA LUKE ZA ČUVENOG FJODORA: Srbi znaju kako da se zahvale dobrotvoru iz Rusije!
Foto: Printskrin/Instagram

obnovitelj

ORDEN SVETOG APOSTOLA LUKE ZA ČUVENOG FJODORA: Srbi znaju kako da se zahvale dobrotvoru iz Rusije!

Ostali sportovi -

Fjodor Jemaljanenko odlikovan je Ordenom Svetog apostola Luke, pošto je pomogao u obnovi manastira Oreškovica.

Fjodor Jemaljanenko, Željko Mijić
foto: Printskrin/Instagram

Fjodor Vladimirovič Jemaljanenko, čuveni "Poslednji imperator", po mnogima, najbolji je svetski MMA borac svih vremena boravio je u Srbiji.

Veliki je prijatelj i dobrotvor srpskog naroda i srpskih svetih manastira. Orden Svetog apostola i jevanđeliste Luke prvog reda Fjodoru Jemaljanenku dodelili su Eparhija Braničevska i vladika Ignjatije. Zbog toga što se Rus dokazao kao veliki ktitor i obnovitelj manastira Oreškovica, koji je zadužbina Svetog velikomučenika cara Lazara.

Ovu svetinju velikim trudom i bespoštednim zalaganjem, od samog početka, obnavlja jeromonah Dušan Sinait, sa sestrinstvom manastira. Ovaj manastir nalazi se pored mesta Ždrelo, u blizini Petrovca na Mlavi.

Fjodor Jemaljanenko, Željko Mijić
foto: SBC

Posebna zahvalnost izjavljena je i Željku Mijiću kojeg Fjodor Jemaljanenko smatra kao člana porodice, i bratski ga podržava i prati u svim velikim delima koja između ostalog čini za naš narod i svetinje.

Svi koji žele da pomognu obnovu velike svetinje manastira Oreškovica, duhovnog, kulturnog i istorijskog nasleđa srpskog naroda, mogu to učiniti uplatama na žiro račun 160-135764-87 u "Intesa" banci, ili direktnim pozivom na broj u manastiru, +381 64 957 47 84 (monahinja Vaznesnija).

Fjodor to čini od srca i iz velike ljubavi, i poziva sve koji su u mogućnosti da učine koliko je u njihovoj moći, u slavu Božiju a na zajednicu bratskih srpskog i ruskog naroda! Slava Bogu za sve!

Kurir sport

00:14

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja