Kimi Raikonen kao Šumaher
Foto: REUTERS

Fin neki Finac

Kimi Raikonen kao Šumaher

Ostali sportovi -
Povratnik u Formulu 1 izjednačio još jedan rekord legendarnog Nemca sa svih 20 završenih trka u sezoni, od kojih samo na jednoj nije uzeo bodove

Ostavio trag.Mnogima je Kimi Raikonen nedostajao tokom dvogodišnje pauze u Formuli 1. Mnogi su se radovali kada je otpočeo pregovore o povratku i potpisu na ugovor sa Lotusom. Nikome nije promaklo da je u svojoj povratničkoj sezoni oborio rekord kad je reč o pređenim kilometrima, te je izjednačio rekord Mihaela Šumahera sa svih 20 završenih trka, od čega 19 u bodovima.♦ Kakva je za vas bila poslednja trka sezone?- Od početka vikenda u Brazilu nismo imali tempo kakav smo želeli. U 52. krugu zamaglio mi se vizir, skrenuo sam sa staze, pokušao da se vratim putanjama koje su standardne za sve staze. Međutim, neko ih je ove godine zatvorio, zalutao sam, pokušao sam da se vratim kao 2001. i nisam uspeo. Da li ste ispunili svoja očekivanja za ovu sezonu?- Nisam imao velika očekivanja. Završio sam sve trke, imali smo neke dobre rezultate, pouzdanost je bila na zavidnom nivou. Moglo je biti i mnogo bolje, mogli smo da se borimo za titulu, ali je moglo biti i mnogo gore. Završili ste sve trke u poenima, osim jedne, kad su vas izdale gume. To je impresivan povratak.- Imali smo pouzdan auto, a ja nisam sklon incidentima s drugim vozačima. Davao sam sve od sebe da završim sve trke i uspelo mi je. Šta ste očekivali od šampionata kad ste se vratili?- Mesto među najboljih pet. Možda među top tri u najluđim snovima!

Ništa kao finska sauna♦ Šta ste prvo uradili posle završetka poslednje trke?- Otišao sam da se relaksiram u dobroj finskoj sauni.♦ Kakvi su sad vaši planovi?- Predstoji nam FIA Gala u Istanbulu, tu moram da budem prisutan. Za dalje ne znam.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track