Šešum: Duel sa Korejom najteži u prvoj fazi

Svetsko prvenstvo

Šešum: Duel sa Korejom najteži u prvoj fazi

Ostali sportovi -
Šampionat sveta održava se od 11. do 27. januara, a Srbija će igrati u C grupi u Saragosi sa selekcijama Slovenije, Poljske, Koreje, Belorusije i Saudijske Arabije.

BEOGRAD - Srpski rukometni reprezentativac Žarko Šešum rekao je danas da će utakmica protiv Južne Koreje biti najteža u grupi, zbog kvaliteta rivala, ali i činjenice da je prva na šampionatu sveta u Španiji.

"Uveren sam da će nam najteža biti utakmica protiv Koreje. Oni imaju specifičan stil igre i veoma su jaki, u šta smo se uverili i na Olimpijskim igrama u Londonu kada smo ih jedva pobedili. Prva utakmica na turniru je uvek važna, a posle toga ćemo pokušati da osvojimo prvo ili drugo mesto u grupi, kako bismo imali lakšeg rivala u osmini finala", rekao je Šešum Tanjugu u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije (FSS) u Staroj Pazovi gde se rukometaši nalaze na pripremema.

On je istakao zadovoljstvo atmosferom u nacionalnom timu i posebno naglasio da su svi igrači zdravi.

"Srećan sam jer trenutno nema povreda. U ekipi vlada dobra atmosfera, mladi igrači su se uklopili i nadam se pozitivnom rezultatu u Španiji", dodao je Šešum.

Prema njegovim rečima favoriti za zlatnu medalju su domaćini Španci, aktuelni svetski i olimpijski šampioni Francuzi, ali i Hrvati.

"Španija je domaćin i svakako da je na svom terenu jedan od glavnih kandidata za prvo mesto. Naravno, tu su i Francuzi, a po mom mišljenju i Hrvati koji imaju veoma dobar tim", zaključio je Šešum.

Prvi meč sa Korejcima Srbija igra u subotu 12. januara od 15.45 sati sa Korejom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track