SUPERBOUL SPEKTAKL: Udariće brat na brata!

San Francisko vs Baltimor

SUPERBOUL SPEKTAKL: Udariće brat na brata!

Ostali sportovi -
Baltimor Rejvensi i San Francisko Fortinajnersi boriće se, u noći između nedelje i ponedeljka, za jedan od najprestižnijih pehara u svetu sporta

NJU ORLEANS - Pred nama je spektakularni 47. Superboul u kome se sastaju petostruki šampioni San Francisko Fortinajnersi i borbeni Baltimor Rejvensi.Mnogi detalji čine ovaj okršaj posebnim. Naime, legendarni NFL trener Džek Harbou biće noćas definitivno najponosniji otac na svetu, jer su njegovi sinovi Džon i Džim prva braća treneri koji će odmeriti "snage" u najprestižnijem finalu u svetu sporta.Legendarni Džek se nadao da će sinovi krenuti jednog dana njegovim stopama i postati uspešni treneri, ali nije ni sanjao da će imati priliku da ih gleda kako se bore jedan protiv drugog u velikom finalu.Jedan od najboljih defanzivaca u ligi - iskusni Rej Luis, nakon ovog meča okončaće svoju fantastičnu karijeru. Rej je 2001. godine bio u timu Baltimora, kada su Rejvensi osvojili jedinu titulu u istoriji kluba.Mnogo toga se promenilo za tih 12 godina, a najviše se izmenio upravo Rej Luis. On je pre 13 godina bio osumljičen za dvostruko ubistvo, a sada je jedan od najodgovornijih u svojoj ekipi, koja će učiniti sve da Rej pobedom u nezaboravnom finalu okonča svoju karijeru.Očekuje nas žestoka borba na terenu, gledano iz sportskog ugla, jer ove dve ekipe gaje sličan stil igre. San Francisko je na putu do finala uspeo da eliminiše šampione iz 2011. godine - Grin Bej, kao i nosioca u svojoj konferenciji ekipu Atlante. Sam plasman Baltimora u veliko finale je za mnoge neverovatno iznenađenje. Oni su na putu do Superboula izbacili Denver i Nju Ingland.Nju Orleans je idealno mesto za odigravanje ovog duela. Ovaj grad će izjednačiti rekord Majamija, po broju domaćinstava Superboula. San Francisko Fortinajnersi su posebno vezani za Nju Orleans, jer su upravo u ovom gradu 1990. godine osvojili svoju četvrtu titulu.

Spektakl godine zakazan je za ponedeljak 30 minuta posle ponoći (TV Arena Sport 00.30).

Ališa Kiz izvodi himnuHimnu Amerike na ovogodišnjem Superboulu izvešće pevačica Ališa Kiz, koja će tako postati i rekorderka po broju nastupa na najprestižnijem sportskom događaju.Američka pevačica Bijonse prirediće spektakularan nastup publici na poluvremenu. Ona je izjavila da je spremna da izvede splet svojih velikih hitova. Spekuliše se da će joj se na sceni pridružiti i ostatak grupe Destiniz čajld, kao i suprug Džej Zi.

Pola minuta reklame = 4 miliona dolara!

Veliko finale NFL-a, kao jedan od najvećih sportskih događaja na planeti, odlično je mesto za reklamu, ali će za sekundi spota u prekidima igre biće vam potrebno pravo malo bogatstvo, jer pola minuta reklamiranja tokom Superboula košta vrtoglavih 3,8 miliona dolara!

Pogledajte nekoliko reklamnih spotova koji će biti prikazani za vreme održavanja 47. Superboula.

http://www.youtube.com/watch?v=oPNr0_6MnDo
http://www.youtube.com/watch?v=x2t6CVika6o
http://www.youtube.com/watch?v=o2prAccclXs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track