ŠOK: Američka lepotica doživela tešku nesreću

Horor na stazi

ŠOK: Američka lepotica doživela tešku nesreću

Ostali sportovi -
Lindzi Von u prvoj trci Svetskog prvenstva pala i doživela tešku povredu

ŠLADMING - Američka skijašica Lindzi Von doživela je težak pad u prvoj trci prvenstva sveta u Šladmingu u superveleslalomu, zbog čega je helikopterom prebačena u bolnicu.

Petostruka ukupna pobednica Svetskog kupa je skijala veoma agresivno u prvom delu staze, ali je kod jednog skoka izgubila kontrolu, udarila u kapiju, letela više od deset metara i pala. Lindzi je ostala da leži na stazi i nije se pomerala, ali je vrištala od bolova. Lekarska ekipa brzo joj je pritekla u pomoć i ona je posle desetak minuta helikopterom prebačena u bolnicu. Prelepa američka skijašica pokidala je prednje ukrštene i bočne ligamente desnog kolena i polomila potkolenicu prilikom pada , zbog čega će propustiti ostatak sezone, potvrdio je njen tim.

Kako je saopšteno iz skijaškog tima SAD, Vonova će biti operisana, ali se ipak očekuje da se ona vrati na vreme za Zimske olimpijske igre u Sočiju sledeće godineSuperveleslalom u Šladmingu je trebalo da startuje u 11 časova, ali je posle dosta odlaganja konačno krenuo u 14.30.

Slovenacka skijašica Tina Maze osvojila je zlatnu medalju u superveleslalomu. Vodeća u generalnom plasmanu Svetskog kupa zabeležila je u cilju rezultat od 1:35,39 minuta.

Srebro je pripalo Švajcarkinji Lari Gut sa 0,38 sekundi zaostatka, a bronza Amerikanki Džuliji Mankuzo sa zaklašnjenjem od 0,52 sekunde.

http://www.youtube.com/watch?v=J1wTq7L5mKc
http://www.youtube.com/watch?v=jZg3OIOw7UA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track