SLOMLJEN: Oskar Pistorijus na ivici samoubistva

Izgubio poverenje u sebe

SLOMLJEN: Oskar Pistorijus na ivici samoubistva

Ostali sportovi -
Paraolimpijac, koji je osumnjičen za ubistvo svoje devojke, podseća na nekog ko nema pojma kuda ide, tvrdi njegov prijatelj

PRETORIJA - Južnoafrički paraolimpijac Oskar Pistorijus na korak je od pokušaja samoubistva, rekao je jedan od njegovih najbližih prijatelja Majk Ejzi.

Ejzi za dokumentarni film BBC-ja "Oskar Pistorijus: Šta se zaista dogodilo" rekao da je paraolimpijac izgubio poverenje u sebe.

"On uvek pominje Rivu. Traži od nas da se molimo za nju i njenu porodicu. On nema poverenja u sebe i skoro da podseća na nekoga ko se kreće u krug i nema pojma kuda ide. Rekao bih da je slomljen čovek i mogu reći da je na ivici samoubistva. Zaista nas zabrinjava", rekao je Ejzi.

Pistorijus je optužen da je sredinom februara ubio svoju devojku Rivu Stenkamp. Paraolimpijac tvrdi da je pucao u provalnika, dok tužioci tvrde da je namerno pucao.

Njegovi advokati su zatražili 8. marta od suda da ublaže uslove kaucije i da mu vrate pasoš kako bi mogao da putuje u inostranstvo.

Pistorijus je prethodno pušten iz pritvora, uz strofe uslove kaucije, naređeno mu je da uplati 110.000 dolara, da preda pasoš i zabranjeno mu je da se vrati u svoju kuću, u kojoj se desio zločin.

Pistorijus će se ponovo naći pred sudom 4. juna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track