Tom Koronel: Moj život je jednostavan - voda, hleb, trkanje, seks

Intervju - Holandski vozač otkriva kako se dugo traje na stazi

Tom Koronel: Moj život je jednostavan - voda, hleb, trkanje, seks

Ostali sportovi -
Opušteno Na sve gledam pozitivno, uživam u trkama, živim dobar život, zašto bih se žalio

Tom Koronel nije najbrži WTCC vozač, ali jedan je od najpričljivijih i najzabavnijih.Holanđanin nemirnog duha nema dlake na jeziku, uvek je na raspolaganju medijima, kolege ga cene, a sponzorima je dragocen. Od šampiona promocije na društvenim mrežama i zagriženog ljubitelja zadnjeg pogona treba učiti kako se traje na stazi i maksimalno uživa u životu.Inverzni startni raspored jedina je realna šansa da BMW osvoji neku trku 2014?- Da. Auto nije najbrži, ali je stalan i dobar je po potrošnji guma. Mislim da samo na inverznom startu imamo šanse.Kakav je ovogodišnji odnos snaga u WTCC?- Ove godine „ševi“ ne mora da taktizira i samo su „otvorili“ motor. U Slovačkoj su ga čak malo „zatvorili“, jer su preterali u prve dve trke. Honda je dobra na ubrzanju i svaki put je sve brža, a naša snaga je u stalnosti.Ima li BMW 320TC budućnost?- Dugo se priča da je nema. Ali 2011. bio sam četvrti, 2012. peti, ove godine opet pokušavam da budem u prvih pet. To su moji najbolji rezultati dosad. Ne možete stalno imati najbrži auto. Uvek na sve gledam pozitivno, uvek se osmehujem, uživam u trkama, u autu, timu, putovanju, šampionatu, živim dobar život, zašto bih se žalio?Da li je top 5 ove godine teže dostižan?- Apsolutno, ali malo smo lakši nego pre. FIA nam je odobrila karbonska vrata, auto je sada malo „oštriji“, malo bolje sluša i malo manje troši gume. Ako smo pametni, možemo osvojiti mnogo poena. Tri godine sam sa ROAL motorsportom, možda nismo na vrhu, ali smo dobri. Ako pobedimo, to znači da smo sve uradili savršeno.Šta će biti WTCC auto 2014, novi ili sadašnji?- Mi volimo brže i velike automobile, veće točkove, više snage, ali teško je pronaći budžet za nove automobile i nadam se da ćemo ostati sa sadašnjim. Ako stigne novi auto, uništiće mi život, neću moći da ga vozim jer je preskup.Veoma ste aktivni u promovisanju auto-sporta.- Ima ljudi koji osvajaju trke, a o tome ne možete pročitati ništa. Zato su tu Jutjub, društvene mreže, saopštenja, fotografije. Tvitujem, snimam klipove... Niko drugi to ne radi. Ja to radim za WTCC, za sebe, svoje sponzore, ali najviše za svoje navijače. Dokle god je to moj fokus, mogu da se trkam do pedesete. Volim trkanje. Da se ne trkam, bio bih veoma gadna osoba. Moj život je jednostavan: voda, hleb, trkanje, seks. Tim redom.Koji biste auto preporučili srpskim vozačima za ETCC?- Volim BMW. Uživate u vožnji, rezultati isplate investiciju, a mnogi ga prodaju i jeftin je. Seat je možda brz, ali je slab. Honda je skupa, a „ševi“ najbrži i najskuplji. I mislim da BMW privlači najviše žena.

Koronel je agresivan na stazi, a šoumen van nje
Koronel je agresivan na stazi, a šoumen van nje

Tom koronel- rođen: 5. aprila 1972. u Nardenu, Holandija- WTCC bilans: 188 startova, 3 pobede- 1993: šampion Holandske Formule Ford- 1997: šampion Japanske Formule 3- 1999: šampion Formule Nipon- 1999: F1 test za Erouz- 1999-2010: 10 startova na 24 časa Le Mana- 2004: osvajač Mišlen trofeja u ETCC- 2006, 2009: osvajač Jokohama trofeja u WTCC- od 2011: vozač ROAL motorsporta (BMW 320 TC)

Imam srećan brak sa sponzorimaKako ste postali brend ambasador?- Jurio sam Valvolin dve godine. Video sam da su u WTCC i rekao im: „Ljudi, treba vam ambasador, vašim gostima treba neko za koga mogu da navijaju, hajde da se venčamo“. Oni poznaju moj stil, znaju da imamo šansi i u Slovačkoj smo jednu već iskoristili.

Leb me prati na TviteruHoće li Sitroen ući u WTCC dogodine?- Čujem glasine, a gde ima dima, ima i vatre. Sebastijan Leb me prati na Tviteru i Fejsbuku. Zanima ga šampionat. Nadam se da će doći i uživati. On je slavan i dobar tip, ima mnogo navijača, voleo bih da se trkam s njim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track