OSVOJILI SMO SVE: Srpski vaterpolo najbolji na svetu

Ne može bolje

OSVOJILI SMO SVE: Srpski vaterpolo najbolji na svetu

Ostali sportovi -
Crvena zvezda osvojila Evroligu, u čijem polufinalu je igrao Partizan, a Radnički je bio najbolji u Evrokupu

Srpski vaterpolo je najbolji na svetu!

Vaterpolisti Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Evrope i time krunisali sjajnu sezonu, ne samo kluba, koji je ove sezone osvojio tri trofeja: (domaće prvenstvo i Kup, a u sjajnoj atmosferi i titulu prvaka Evrope), već srpskog vaterpola koji je imao najjaču ligu na svetu, a kao posledica toga Radnički je uzeo Evrokup, a Partizan igrao u završnici Evrolige. Zvezda je stvorila moćan tim, koji je tokom sezone kuburio sa finansijama, igračima i danas duguje novac, ali to nije omelo Andriju Prlainovića i drugove da ostvare najveći uspeh u istoriji crveno belog kluba.

Partizan nije stigao do finala Evrolige, ali je mladi tim trenera Vladimira Vujasinovića pokazao da ima kvalitet i da mu je za nešto više nedostajalo iskustva i sportske sreće. Crno beli su dva puta poraženi sa golom razlike.

Kragujevački Radnički je formirao moćan tim na čelu sa trenerom Dejanom Udovičićem i igračima kakvi su Vanja Udovičić i Filip Filipović, nije uspeo da se domogne titule, u Srbiji, ali se na radost svih iskrenih poklonika vaterpola i sporta prošetao kroz Evrokup i izboeio mesto u Evroligi.

Ali sve to nije dovoljno da najbolji ostanu u Srbiji. Dejan Udovičić je već otišao i u narednom periodu treniraće nacionalni tim Amerike, a o tome, u kakvim će sastavima ostati timovi kojima je ovaj tekst posvećen ostaje da se vidi.

Za sada smo dobili mnogo više muzike, nego što je para bilo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track