PROMENE: Četiri nove divizije u NHL ligi

Novi sistem takmičenja

PROMENE: Četiri nove divizije u NHL ligi

Ostali sportovi -
Sezona počinje 1. oktobra, kada će šampion Čikago dočekati Vašington. Ligaški deo takmičenja završava se 13. aprila, a početak plej-ofa zakazan je za 13. april

Uprava severnoameričke hokejaške lige (NHL) objavila je raspored za sledeću sezonu, u koji su uključene dve nedelje pauze zbog Olimpijskih igara, ali i nazivi novih divizija.

NHL je u petak objavila da će peti uzastopni put dozvoliti svojim igračima da učestvuju na Olimpijskim igrama, a danas je objavljen raspored svih 1.230 utakmica ligaškog dela sezone. Pauza od dve nedelje biće u februaru, zbog Igara u Sočiju.

Sezona počinje 1. oktobra, kada će šampion Čikago dočekati Vašington. Ligaški deo takmičenja završava se 13. aprila, a početak plej-ofa zakazan je za 13. april.

Liga je uvela četiri nove divizije: Metropolitan i Atlantik u Istočnoj konferenciji, kao i Centralna i Pacifik u Zapadnoj. Nijedan od timova iz stare divizije Atlantik neće učestvovati u novoj grupi istog naziva. Zapadnu konferenciju čine dve divizije od sedam timova, dok se u Istočnoj nalaze dve grupe od po osam timova. Godišnji Zimski klasik koji će se igrati 31. decembra između Toronta i Detroita, neće biti jedini meč na otvorenom.

Sledeće sezone će se ukupno šest utakmica igrati napolju. Svaki tim će igrati protiv svakog kod kuće i u gostima, a nove divizije donele su i nova rivalstva, pošto su neki klubovi promenili konferencije. Jedna od najvećih promena je i to što se plasman u plej-of neće više odredjivati mestom na tabeli konferencije, već će se koristiti stari format po kojem plasman u diviziji donosi učešće u doigravanju.

Taj format nije korišćen punih 20 godina. U plej-of će ići po tri prvoplasirana tima iz svake divizije, a ostatak će popuniti po dva tima iz svake konferencije koji imaju najbolji učinak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track