Filipović: Odsustao sam jer mi je pukla šest godina stara patika
Foto: Fejsbuk

Atletika

Filipović: Odsustao sam jer mi je pukla šest godina stara patika

Ostali sportovi -
Na 11. kilometru primetio sam da mi se vrh đona odlepio, kako je tekla trka situacija sa đonom je bila sve gora, da bi oko 18 kilometra skroz otpao, rekao Filipović

MOSKVA - Srpski atletičar Predrag Filipović rekao je danas da nije završio trku u brzom hodanju na 50 kilometara na Svetskom prvenstvu u Moskvi jer mu je pukla patika.

"Smatram da sam odlično tempirao formu i da sam na Svetsko prvenstvo došao spreman. Tokom trke sam se dobro osećao i imao prolaze koji su mi garantovali rezultat od 3 sata 55 minuta. Na 11. kilometru primetio sam da mi se vrh đona odlepio, kako je tekla trka situacija sa đonom je bila sve gora, da bi oko 18 kilometra skroz otpao. Mnogo mi je teško i žao jer nikad nisam bio spremniji", rekao je Filipović.

Filipović se na svom Fejsbuk profilu zapitao čemu sve.

"Entuzijazam me je koštao ličnog rekorda danas. Kad nemam para da uložim u sebe i kupim kvalitetne patike već nosim 6 godina stare koje čuvam samo za takmičenje. Idealna staza, vreme, subjektivni osećaj, sve... Mislim, čemu sve to."

Od srpskih takmičara danas više niko ne nastupa na SP u Moskvi. Sutra će u kvalifikacijama u bacanju kugle nastupiti Asmir Kolašinac, kao i Emir Bekrić u finalu trke na 400 metara sa preponama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track