PLAŠE GA SE I BRAĆA KLIČKO: Ovo je novi Tajson
Foto: Beta Ap

Vladar ringa

PLAŠE GA SE I BRAĆA KLIČKO: Ovo je novi Tajson

Ostali sportovi -
Diontej Vajlder ne zna za poraz u profi-karijeri, a rivale nokautira već na početku meča

Ala ovaj bije!Verovatno niste čuli za Dionteja Vajldera, ali kad budete videli kako udara ovaj 27-godišnji bokser, biće vam jasno zašto ga upoređuju s legendarnim Majkom Tajsonom.Raspon ruku 213 cmVajlder nema mnogo fizičke sličnosti s Majkom, visok je 201 centimetar, a raspon ruku mu je 213, pa njegovi projektili imaju razarujuću moć poput Tajsonovih. Ovaj teškaš je, uz to, neviđeno brz za svoju visinu, tako da protivnici pred njegovim naletima padaju kao snoplje.Diontej ne samo da u profesionalnoj karijeri nije osetio gorčinu poraza već je svih 29 borbi impresivno rešio u svoju korist, i to nokautom. To čak ni Čeličnom Majku nije uspelo - on je seriju nokauta zaokružio brojkom 20. Bronzani Bombarder, kako još zovu Dionteja Vajldera, 17 protivnika je poslao u carstvo snova već pre kraja prve runde, a ostatak u drugoj. Ipak, zli jezici tvrde da bokseri protiv kojih se borio do sada nisu bili baš najvišeg kvaliteta.Braća Kličko strepeVidećemo šta će na sve to reći braća Kličko, a njima se, prema nekim informacijama, baš ne ulazi u ring s tamnoputim Amerikancem, posebno od kada je Vladimir sparingovao s njim, pa je morao da prizna da nikad nije sreo bržeg teškaša. Zato Ukrajinci kuliraju mogućnost da mu se zvanično suprotstave. Ali doći će i taj dan. Tada će biti jasno da li je Vajlder napravljen od pravog materijala ili je još jedna napumpana američka priča. Pre će biti da je u pitanju ovo prvo.

http://www.youtube.com/watch?v=-e-qyzZwV7k

Bronza iz PekingaDiontej Vajlder je poslednji američki bokser koji je osvojio medalju na Olimpijskim igrama. On je u Pekingu 2008. godine stigao do bronze. Tada niko nije mogao da pretpostavi da će visoki, u to vreme mršavi bokser tako eksplodirati da sada predstavlja najveću nadu američkog sporta.

Diontej Lešun Vajlder♦ Nadimak: Bronzani Bombarder♦ Rođen: 22. oktobra 1985. u Alabami♦ Visina: 201 cm♦ Težina: 91 kgProfesionalna karijera: - 29 borbi, 29 pobeda, sve nokautom- Šampion SAD u teškoj kategoriji- 29 mečeva, sve nokauti u 1. ili 2. rundi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track