MILORAD SE BAŠ IZNERVIRAO Brutalan odgovor Amerikancu: Čavić žestoko spustio licemernog Felpsa VIDEO
Foto: Profimedia

Svađa dvojice plivača

MILORAD SE BAŠ IZNERVIRAO Brutalan odgovor Amerikancu: Čavić žestoko spustio licemernog Felpsa VIDEO

Ostali sportovi -

Najbolji srpski plivač u istoriji Milorad Čavić isprozivao je najboljeg svetskog olimpijca i svog najvećeg rivala Majkla Felpsa zbog izjave Amerikanca da MOK treba više da ulaže u rešavanje problema sa dopingom.

"Mislim da je to nešto što mora da se reši već danas. Moramo da pronađemo način da rešimo taj problem, bez obzira na sve. Ako to znači da treba da se ulaže više novca, onda mora da se ulaže više novca", rekao je Felps, vlasnik 23 zlatne od ukupno 28 osvojenih olimpijskih medalja.

Nije se dugo čekalo na Čavićev odgovor.

"Doping je problem i postaje sve gore. Ja, takođe, ne znam šta da kažem sinu niti da li želim da bude upola dobar kao ja, znajući sa čime će se suočiti sutra", napisao je Čavić na početku svog obraćanja na "Instagramu".

"Ljudi su testirani, neki više, neki manje... Koliko se sećam, Lens Armstrong je testiran tri puta u jednom danu i nikada nije pao, što nije problem. U datom trenutku nismo u mogućnosti da otkrijemo nove droge i napredne metode dopinga", podsetio je Čavić.

A onda se direktno obratio Felpsu ukazujući na licemerje slavnog Amerikanca, koji je u sportsku penziju otišao posle Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

"Zašto tražiš reforme sada kada si se povukao, a nikada pre nisi podržavao biološki pasoš. Baš prikladno", dodaje 32-godišnji Srbin i nastavlja:

"Ovime ne kažem da si ti varao, jer si se dokazao tokom karijere, ali tvoj period oporavka je u domenu naučne fantastike. Svi smo mi samo želeli to da shvatimo".

I na kraju, Čavić je zaključio:

"Bilo kako bilo, nadam se da ćeš se držati ovog, jer u slučaju da naši sinovi postanu profesionalci jednog dana, voleo bih da mislim da si napravio razliku".

Felps je jednu od svojih zlatnih olimpijskih medalja osvojio 2008. u Pekingu u finalu trke na 100 metara delfin stilom iako je Čavić prvi stigao na cilj, ali je, kako je i sama "Omega", zvanični merač vremena, priznala, Amerikanac je jače pritisnuo taster pa je proglašen pobednikom.

Pogledajte BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track