ARUNOVIĆ: Nadam se medaljama na Olimpijskim igrama!
Foto: Fonet Ap

Spremna za Rio

ARUNOVIĆ: Nadam se medaljama na Olimpijskim igrama!

Rio 2016 -

Reprezentativka u streljaštvu Zorana Arunović ocenila je danas da je srpski streljački tim kvalitetan i navela da se nada brojnim medaljama na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

"Naša ekipa za Rio je brojna, svi smo kvalitetni i svako od nas ide tamo da uzme jednu ili dve medalje. Nadam se da ćemo osvojiti mnogo medalja, verujem da to možemo", rekla je Arunović.

Sredinom meseca održaće se Svetski kup u Rio de Žaneiru, na strelištu na kojem će se odvijati olimpijska takmičenja.

"To je savršena prilika da pogledamo i 'opipamo' strelište. To je dobra stvar, jer do Igara ima mnogo vremena da se isprave greške, da se prilagodimo uslovima i ako treba da uputimo kritike i savete kako bi sve bilo spremno za olimpijsko takmičenje", rekla je Arunović.

Osvajačica zlatne medalje na Igrama u Londonu 2012. godine tekvondistkinja Milica Mandić rekla je da ulazi u završni deo priprema pred Rio.

"To je najlepši deo priprema, ne izlazim iz aviona. Za dva dana idemo na turnir u Španiju, što je poslednji test pred Evropsko prvenstvo u Švajcarskoj. Nadamo se dobrim rezultatima, imamo mlad i perspektivan tim. Strelci će uskoro u Rio, imaće prednost u odnosu na ostale timove, 'opipaće' teren. Uzbudjenje raste, Olimpijske igre su najveći planetarni dogadjaj, svi pomalo pričamo o tome", rekla je Mandić.

Osvajačica srebrne medalje strelkinja Ivana Andjušić Maksimović rekla je da je zadovoljna opremom koju je dobila i da se nada dobrim rezultatima na predstojećem Svetskom kupu u Brazilu.

"Jedva čekam da vidim kako će to izgledati, ne verujem da je sve gotovo, ali sigurno je privedeno kraju. Tradicija je da se predolimpijski turnir održi u zemlji domaćina Igara. U Londonu sam se dobro pripremila, mnogo znači kada imaš priliku da se navikneš na uslove i objekat. Treniram, želim da budem 100 odsto spremna i u vrhunskoj formi, nadam se dobrim rezultatima", rekla je Andjušić Maksimović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track