VLADE DIVAC UOČI OI: Najvažnije je da su nam sportisti zdravi i da imaju podršku cele nacije
Foto: Saša Pavlić

Druženje olimpijaca i predstavnika medija

VLADE DIVAC UOČI OI: Najvažnije je da su nam sportisti zdravi i da imaju podršku cele nacije

Rio 2016 -

U bašti Olimpijske kuće održano je druženje predstavnika medija i olimpijaca koji će našu zemlju predstavljati na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru koje će se održati od 5 do 21. avgusta.

O planovima do Olimpijskih igara, toku priprema i takmičenjima, ali i temama koje nisu isključivo sportske pričali su desetobojac Mihail Dudaš, vaterpolista Slobodan Nikić, tekvondonka Tijana Bogdanović, stonoteniser Aleksandar Karakašević, biciklista Ivan Stević i košarkašice Jelena Milovanović, Saša Čađo i Nevena Jovanović.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac poželeo je svima dobrodošlicu u olimpijsku kuću, a potom se osvrnuo na Rio."Za manje od dva meseca počeće Olimpijske igre. Misija Rio počela je sa završetkom Olimpijskih igara u Londonu, a pre svega sportisti i njihovi treneri, ali i stručni timovi i svi mi koji imamo određenu ulogu u građenju sportskog rezultata vredno smo radili čitav ovaj period. Mislim da stvari idu svojim tokom. Imamo jak tim, a rezultati na velikim takmičenjima u prethodnih godinu, govore u korist naših sportista. Sada je najvažnije da nam sportisti budu zdravi i da put Rija krenu sa osećajem da imaju podršku čitave nacije jer uveren sam da tako mogu da naprave i korak više", rekao je Divac.Sportiste je pozdravio i Nenad Lalović, član Međunarodnog olimpijskog komiteta i predsednik međunarodnervačke federacije."Dragi sportisti, vi ste ponos nacije. Cela Srbija će gledati u vas u avgustu. Želim vam svima uspeh i da podržavate jedni druge. Olimpijske igre su posebno takmičenje na kojem uspeh zavisi i od zajedništva", naveo je Lalović.O toku priprema Misije za put u Rio sa predstavnicima medija, govorio je šef Misije Srbije za Rio Damir Štajner, kao i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Đorđe Višacki. Do početka Olimpijskih igara ostalo je još 58 dana.

Održana sednica IO OKSU Olimpijskoj kući danas je održana i redovna sednica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije na kojoj je konstatovano da Tim Srbije za Igre u Riju trenutno broji 83 sportista iz 3 ekipna (vaterpolo, košarka, odbojka) i 10 individualnih sportova (atletika, plivanje, streljaštvo, kajak, veslanje, džudo, rvanje, tekvondo, biciklizam, stoni tenis). Sednici Izvršnog odbora prisustvovao je i Nenad Lalović, član Međunarodnog olimpijskog komiteta i predsednik Rvačke međunarodne federacije.Šef Misije Olimpijskog tima Srbije za Rio, Damir Štajner informisao je Izvršni odbor da je do kraja kvalifikacionog perioda ostalo 40 dana, a da mogućnost da se pridruže timu imaju još muška košarkaška reprezentacija na kvalifikacionom turniru u Beogradu, bokseri na kvalifikacionom turniru u junu u Bakuu, a plivači i atletičari do 3. odnosno 10. jula.

Međunarodna teniska federacija će 16. juna objaviti konačnu istu kvalifikovanih tenisera i teniserki. Poslednji se timu pridružio džudista Aleksandar Kukolj koji je izborio plasman na osnovu pozicije na olimpijskoj rang listi u kategotiji do 90kg.Damir Štajner je informisao Izvršni odbor i održanom sastanku sa predstavnicima Organizacionog komiteta OI u Riju na kojem su obrađene teme koje se tiču svih pojedinosti smešaja, treninga, takmičenja i boravka našeg tima u Riju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track