Košarkašice Srbije prvi meč u Riju igraju protiv Španije
Foto: Kosarka24.rs

Završene kvalifikacije za Olimpijske igre,

Košarkašice Srbije prvi meč u Riju igraju protiv Španije

Rio 2016 -

Kvalifikacije za Olimpijske igre završene su u Francuskoj, a pet najboljih od 12 ekipa izborile su vizu za Rio.

Posle četvrtfinalnih duela vizu su obezbedile reprezentacije Francuske, Španije, Turske i Kine, a to je u dodatnom doigravanju uradila i Belorusija. Posle kvalifikacionog turnira u Nantu poznati su svi rivali Srbije u Riju. U grupi B, pored Kanade, SAD i Senegala, rivali izabranicama selektorke Marine Maljković biće Španija i Kina.

Grupu A čine Francuska, Japan, Brazil, Australija, Belorusija i Turska.

Srbija će prvu utakmicu na Olimpijskim igrama igrati protiv Španije. Taj meč na programu je u nedelju 7. avgusta od 14.15 po lokalnom vremenu, odnosno 19.15 po srpskom (vremenska razlika 5 sati).

U isto vreme na istom mestu dan kasnije, u ponedeljak 8. avgusta na megdan Srpkinjama će selekcija Kanade.Meč 3. kola Srbija igra u sredu 10. avgusta i to protiv SAD od 20.30 po našem vremenu.

Petak 12. avgust od 17.15 termin je četvrtog kola u kome će se tim Marine Maljković suočiti sa Kineskinjama.Konačno, u nedelju 14. avgusta Srbija igra protiv Senegala od 20.30 poslednji meč u prvoj fazi.

Po četiri najbolje ekipe prolaze u četvrtfinale (sistem 1-4, 2-3). Sva četvrtfinala na programu su u utorak 16. avgusta.

Polufinala se igraju u četvrtak 18. avgusta, a u subotu 20. avgusta na programu su utakmice za treće mesto i finale.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track