Nevena Jovanović: Svim srcem ćemo se boriti za grb Srbije
Foto: KSS

Košarkašice pune optimizma

Nevena Jovanović: Svim srcem ćemo se boriti za grb Srbije

Rio 2016 -

Srpske košarkašice još jedno leto provode na Zlatiboru spremajući se za veliko takmičenje, Olimpijske igre u Riju. Tempo rada šampionki Evrope na Zlatiboru raste iz dana u dan.

-Pripreme se odvijaju prema planu i programu. Radimo jako i na treninzima dajemo sve od sebe. Želimo da i na ovom takmičenju prikažemo onu našu prepoznatljivu igru koja nas je krasila svih ovih godina. Najbitnije je da sve protiče u jednoj veseloj atmosferi. To je nešto što nas krasi svih ovih godina. Dugo smo zajedno, odlično se poznajemo i sve nove devojke se odlično uklapaju – kaže bek našeg tima Nevena Jovanović.

Naše reprezentativke na Zlatiboru ostaju do 19. jula, kada se vraćaju u Beograd, gde će u novobeogradskoj hali „Ranko Žeravica“ igrati turnir sa selekcijama Turske i Senegala.

-Suvišno je pričati o našim ambicijama na Olimpijskim igrama. To je najveća sportska manifestacija. Svesne smo da tamo idemo prvi put, ali imamo veliku želju da Srbiju prikažemo u što najboljem svetlu i na terenu i van njega. Svim srcem ćemo se boriti za naš grb – istakla je Nevena Jovanović.

Prvu utakmicu na Olimpijskim igrama u Riju srpske košarkašice odigraće 7. avgusta protiv Španije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track