KONAČNO, SRBI SE RADUJU: Naši sportisti u Riju vezali tri pobede, uz poraz koji daje nadu
Foto: Reuters

Krenulo je

KONAČNO, SRBI SE RADUJU: Naši sportisti u Riju vezali tri pobede, uz poraz koji daje nadu

Rio 2016 -

Sedmi dan takmičenja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru konačno je doneo radost srpskim sportistima i njihovim navijačima.

Istina, petak nije počeo kako smo želeli, jer strelci Stevan Pletikosić i Milenko Sebić nisu uspeli da se plasiraju u finale u disciplini MK puška 50 metara ležeći.

A onda su naše reprezentacije (u ekipnim sportovima) počele da ređaju pobede.

Odbojkašice su sa 3:0 deklasirale svetske vicešampionke Kineskinje i "overile" plasman u četvrfinale, s tim da će se u meču poslednjeg kola grupne faze s Holanđankama boriti za bolju poziciju pred nokaut fazu.

Košarkašice još nisu među osam najboljih, ali su na dobrom putu posle prve pobede u Riju. Evropske šampionke savladale su takođe Kinu 80:72 i za prolaz dalje moraju da savladaju i Senegal.

Na kraju dana u Riju, a usred noći po srednjeevropskom vremenu, obradovali su nas i vaterpolisti, koji su posle mnogo muka slomili otpor Australije (10:8) i došli nadomak četvrtfinala.

U međuvremenu, košarkaši su doživeli poraz od američkom "drima tima" (91:94), pri čemu je Bogdan Bogdanović promašio šut za produžetak. Taj rezultatski neuspeh nije zaboleo, jer "orlovi" svakako moraju da savladaju Kinu u poslednjem kolu.

U ranim jutarnjim satima neuspešna je bila Amela Terzić koja je zauzela tek deseto mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi u trci 1.500 metara i nije se plasirala u polufinale.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track