NIŠTA OD POLUFINALA OI: Tamara Salaški 37. u kvalifikacijama na 400 metara
Foto: Oks.org.rs

Srpkinja osvojila treće mesto u grupi, ali...

NIŠTA OD POLUFINALA OI: Tamara Salaški 37. u kvalifikacijama na 400 metara

Rio 2016 -

Srpska atletičarka Tamara Salaški nije uspela da se plasira u polufinale u trci na 400 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Salaški je zauzela treće mesto u drugoj kvalifikacionoj grupi. Ona je ostvarila rezultat od 52 sekunde i 70 stotinki. Plasman u polufinale iz druge kvalifikacione grupe izborile su Amerikanka Alison Feliks i Ukrajinka Olha Zemljak.Plasman u polufinala izborile su prvoplasirane i drugoplasirane iz osam kvalfikacionih grupa i narednih osam najbržih atletičarki.Salaški je kraju zauzela 37. mesto u kvalifikacijama. Najbolji rezultat imala je Amerikanka Filis Fransis (50.58).

"Iskreno, nisam baš zadovoljna. Malo sam sporije prošla prvih 200 metara i onda, kad sam se probudila, nije bilo dovoljno za prolazak dalje. U ovom trenutku je to bio moj maksimum", rekla je Tamara Salaški posle trke i dodala:

"I ženski problemi su me malo omeli, i rano ustajanje, ali šta da radim. Borila sam se do kraja, želela sam to polufinale. Nisam uspela, ali sam generalno, kad se sve sklopi, presrećna sto sam uopste uspela da dodjem ovde i trcim u grupi sa Alison Feliks u stazi pored nje. Ovaj put nije moglo bolje. Ali, idemo dalje. Verovatno ću imati još neku trku do kraja sezone i onda na zasluženi odmor".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track