ARUNOVIĆEVA: Bila bih prezadovoljna finalom u Riju
Foto: OKS

Olimpijske igre

ARUNOVIĆEVA: Bila bih prezadovoljna finalom u Riju

Rio 2016 -

Srpska reprezentativka u streljaštvu Zorana Arunović rekla je da bi bila prezadovoljna plasmanom u finale na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, i ocenila da sreća ima veliku ulogu u finalima.

"Bila bih prezadovoljna ulaskom u finale u Riju. Sa novim sistemom bukvalno je sve moguće. Bitno je samo ući medju osam najboljih. U finalu, smatram, odlučuje 50 odsto sreće i 50 odsto znanja i veštine. Nadam se da ću doći do finala, koja meni dobro idu, a potom da će, zahvaljujući nekoj mojoj mentalnoj snazi, na kraju sve biti u redu", rekla je Arunovićeva pred polazak u Rio.

Srpska streljaška reprezentacija završila je u subotu pripreme u francuskom mestu Krej, a večeras odatle polazi u Rio. Arunovićeva je na prošlim Olimpijskim igrama izborila dva finala: malokalibarskim pištoljem osvojila je četvrto mesto, a vazdušnim pištoljem sedmo.

Tada se za ukupan rezultat računao i zbir iz kvalifikacija, ali 2013. su promenjena pravila i sada u finalu svi kreću od nule. Ovo će biti prve igre na kome će se ta pravila primenjivati, ali to neće smanjiti konkurenciju.

"Streljaštvo je sport u kome na Olimpijskim igrama, mogu da garantujem, za zlato konkurišu skoro svi učesnici, izuzev onih koji su došli sa 'vajld kartom'. Ne pobedjuje onaj ko je najspremniji, već onaj ko se najbolje izbori sa stresom. Najuspešniji će biti strelci koji uspeju da ponove sve ono što rade svakog dana", rekla je Arunovićeva.

Takmičarka Crvene zvezde na Igrama je bila najuspešnija malokalibarskim pištoljem, ali je u karijeri najviše uspeha imala vazdušnim. U toj disciplini je 2010. postala svetska prvakinja. Prošle godine je pobedila na Evropskim igarama u Bakuu i u finalu Svetskog kupa. U 2016. je ušla sa prvog mesta svetske rang liste, a trenutno je 14. na svetskoj, a druga na evropskoj listi. Na EP vazdušnim oružjem, održanom u februaru u Djeru osvojila je bronzu.

"Vazdušni pištolj je i u ovom trenutku moja bolja disciplina. Sa malim kalibrom se u poslednje vreme malo mučim. Radujem se takmičenju vazdušnim oružjem, koje je na programu drugog dana Igara. Ako u njemu budem dobra i malim kalibrom, dva dana kasnije, bih mogla da ostvarim kvalitetan rezultat", rekla je Arunovićeva.

Ona je kazala da joj forma u poslednjih nekoliko nedelja nije bila na zadovoljavajućem nivou, ali je istakla da je to normalno i da je završne pripreme iskoristila da stvari stavi na svoje mesto.

"Vrhunac forme treba da dostignemo kad je i najvažnije, na Olimpijskim igrama. Smatram da će mi iskustvo sa mojih prvih Igara mnogo značiti. U Londonu sam bila vrlo ozbiljna, fokusirana samo na takmičenje. Verujem da ću taj pristup zadržati i unaprediti. Idemo samo jako, samo hrabro. Nadam se velikim uspesima ne samo strelaca već celog srpskog olimpijskog tima", rekla je Arunovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track