DAMIR DOKIĆ: Plašio sam se da Jelena ne bude kao pevačice u Zvezdama granda

Strogo vaspitanje

DAMIR DOKIĆ: Plašio sam se da Jelena ne bude kao pevačice u Zvezdama granda

Tenis -
Otac nekada vrhunske teniserke Jelene Dokić priznao da je pogrešio i da je trebalo da joj dozvoli da bude slobodnija

BEOGRAD - Otac nekada sjajne teniserke Jelene Dokić, Damir, priznao je da je pogrešno vaspitavao svoju ćerku i da je srećan jer mu je Jelena sve oprostila.

Dokić se posle izlaska iz zatvora, na koji je osuđen zbog pretnji ambasadorki Australije u Beogradu, povukao iz javnosti i živi mirnim životom na svom imanju na Fruškoj Gori, odakle održava kontakte sa Jelenom koja živi u Australiji.

"Znate kako, priču o prošlosti izbegavamo. Teško je tako dugo ne razgovarati sa detetom. Jako teško. Za sve što se dogodilo ja sam kriv. Nisam mogao da shvatim neke stvari. U Australiji ženska deca napune 15 godina i odu da žive sama. Mislio sam da je to ludost. Da sam neke stvari shvatao, Jelena bi verovatno i danas igrala tenis. Imala je vrhunske ugovore. Ali znate šta? Pogrešio sam, sad tu povratka nema", priznao je Damir Dokić, koji je maja 2009. godine osuđen na 15 meseci zatvora zbog pretnji upućenih ambasadorki Australije u Beogradu u kojima je pominjao bombu.

Jelena i Damir su se u međuvremenu pomirili, a prvi korak je preduzela ćerka.

"Bilo je to prošlog leta. Poslala mi je poruku: 'Samo da ti kažem, bio si u pravu za sve'. Razumete? E, sad, šta je time mislila teško mi je da znam, ali mi nikad o tim stvarima ne pričamo... To je prošlo i ne vredi se vraćati. Možda je trebalo da joj dozvolim neke stvari koje sam joj branio. Ja sam strašno patrijarhalno vaspitan. Mislio sam da ženska deca ne bi trebalo da rade neke stvari. Do 19 i po godina Jelena je bila skroz uz mene. Kasnije je našla momka i otišla. Nisam shvatio da su došla neka nova vremena i tu je moja krivica. Sve sam radio u interesu svog deteta, da ga sačuvam, jer u tenisu ima svega. Jesam kriv, a to što nisam znao kako da je sačuvam je druga priča. Ali, dobro, ona mi je sada sve oprostila. Najvažnije je da me ona više ne krivi".

Na pitanje, čega se toliko plašio, Damir je odgovorio.

"Danas se roditelji diče kad ćerka dođe i peva u 'Zvezdama Granda' i izađe na binu... Izađe, čoveče, on je snima kamerom, a ona dole nema ništa! Ja da sam joj roditelj... Jao, Bože, Bože! To je sramota! Zamislite da vaša ćerka s nekim pod pokrivačem, ne znam ni ja šta radi, ne smem ni da pričam, i da gledam to na televiziji! Nisam hteo da mi ćerka bude takva...", rekao je Damir Dokić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track