BERDIH: Jedina šansa da pobedim Novaka je da ga isključim iz struje
Foto: Saša Pavlić

Dejvis Kup

BERDIH: Jedina šansa da pobedim Novaka je da ga isključim iz struje

Tenis -
Teniseri Srbije i Češke posle prvog dana istakli da dubl neće biti ključan, ali da je na putu do tri pobede svaki trijumjf veoma važan

Teniski reprezentativac Srbije Dušan Lajović rekao je da je izvukao mnogo pozitivnih stvari iz meča koji je izgubio od Tomaša Berdiha u finalu Dejvis kupa protiv Češke u Beogradu, i da mu je žao što nije iskoristio šanse. "Ovo je bio veoma težak meč za mene i prvi meč ovakve važnosti. Naučio sam mnogo i srećan sam što nisam izgubio servis u prva dva gema... Tada sam video da mogu da igram na njegovom nivou. Imao sam nekoliko puta priliku, koje nisam iskoristio, a protiv "top" igrača nećeš dobiti nove šanse", rekao je Lajović. Tomaš Berdih je u Beogradskoj areni savladao Lajovića sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:3), a Novak Đoković pobedio Radeka Štepaneka sa 3:0 (7:5, 6:1, 6:4), te je ukupan rezultat meča Srbija-Češka sada 1:1. Lajović je kazao da je Berdihovo iskustvo iz velikih mečeva bilo presudno u ovom. "Nisam imao mnogo više grešaka od njega, vinere ne znam, ali svi znamo da to nije presudno... Odlučio je njegov fokus koji imaju iskusni igrači, oni najbolji", rekao je Lajović. Taj 23-godišnji tenser kazao je da današnji duel znatno doprinosi njegovom iskustvu, i da se nada pobedi protiv Štepaneka u eventualnom meču u nedelju. "Iskustvo je neverovatno, nema boljeg nego kada igrate kod kuće, pred svojom publikom zbog koje mi je drago što su videli i ostali da me podrže. Štepanek je jedan od najboljih igrača poslednjih godina, ima mnogo iskustva, ali verujem da mogu da ga iznenadim", kazao je Lajović. Selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović rekao je da još nije odlučio ko će nastupiti sutra u dublu koji, po njegovim rečima, "nije odlučujući". "Ovo je Dejvis kup, morate da sakupite tri boda, svaki poen je bitan... Svaki poen u svakom gemu. Odluku ko će da igra, donećemo na sastanku u hotelu, a sigurno će biti tim koji je spreman da pobedi", rekao je Obradović. On je kazao da je siguran u kojem sastavu će nastupiti Češka u konkurenciji parova i dodao da će meč biti neizvestan. "Nema diskusije ko će igrati kod njih. Sigurno će koristiti svoja dva najbolja igrača koji zajedno imaju skor 14:1. S druge strane, mi smo pokazali u Bojsiju, protiv braće Brajan, da se nikoga ne plašimo. Česki teniser Tomaš Berdih kazao je da mu je meč protiv Lajovića bio psihološki težak, i da je srećan zbog "brze pobede". "Bilo je teško jer igrate protiv igrača kojeg vidite prvi put na terenu, a još igra pred domaćom publikom, i njegova ekipa vodi sa 1:0. On nije imao šta da izgubi, situacija nije bila ni malo laka", rekao je Berdih i dodao da je spreman da igra dubl meč. Istakao je da je jedina šansa da pobedi Đokovića da ga "isključi iz struje", kao "plejstejšn ".

Selektor Češke Vladimir Šafarik kazao je da je odlučio ko će nastupiti u dublu, ali da to neće da saopšti. "Pošto želimo da pobedimo. Jeste malo verovatno da će Jan Hajek i Lukaš Rosol nastupiti - znate na šta mislim, ali imena neću da saopštim danas, uradiću to kada treba", rekao je on. Selektor Srbije je na žrebu prijavio da će u dublu nastupiti Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac, dok je Šafarik prijavio Jana Hajeka i Lukaša Rosola. Dubl meč se igra sutra, u subotu, od 16.00 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track