OBRADOVIĆ: Novak je hteo da igra dubl, ali smo se odlučili za Iliju

Dejvis Kup

OBRADOVIĆ: Novak je hteo da igra dubl, ali smo se odlučili za Iliju

Tenis -
Sutra se igraju još dva singla, tu je Novak, smatram da još nije sve izgubljeno i da možemo do trijumfa", kazao je selektor Srbije

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović smatra da je veoma važno da ceo tim ostane pozitivan, bez obzira što je selekcija Češke povela sa 2:1 u finalu Dejvis kupa u Beogradu.Vodeći poen braniocu trofeja danas su obezbedili Tomaš Berdih i Radek Štepanek u dublu, savladavši Nenada Zimonjića i Iliju Bozoljca sa 3:0 u setovima."Momci su dali sve od sebe, nema šta da im se zameri. Najbolje su igrali u trećem setu, kada je odlučilo nekoliko lopti. Međutim, i pored ovog poraza važno je da ostanemo pozitivni", izjavio je Obradović posle meča dublova.On je istakao da još nije sve izgubljeno pošto u nedelju predstoje dva preostala singla."Bili smo nekoliko puta u ovakvoj situaciji. Sutra se igraju još dva singla, tu je Novak, smatram da još nije sve izgubljeno i da možemo do trijumfa", kazao je Obradović i pozvao navijače da dođu u što većem broju u Beogradsku arenu."Podrška publike je neophodna. Neka naoštre dlanove i grla, da nam pomognu da dođemo do pobede", poručio je Obradović.

On je na kraju rekao i zašto je umesto Novaka Đokovića u tim uvrstio Iliju Bozoljca.

"Novak je imao dosta mečeva tokom proteklih meseci. Raspravljali smo dosta prethodnog dana, svako je izneo svoje mišljenje. Novak je otvoreno rekao da je spreman da igra i dubl, ali pitanje je koliko će se to odraziti na singl. Nenadu bi mnogo značilo da je Novak igrao uz njega, bio bi veći pritisak na češki tim, ali smo poslušali Noleta i u tim uvrstili Iliju".

Srpski teniser Nenad Zimonjić rekao je da je Češka sasvim zasluženo povela sa 2:1.

"Bili su bolji u svakom pogledu. Radi se o igračima koji su zajedno odigrali puno mečeva. (Ilija Bozoljac) Ika i ja smo odigrali tri meča ove godine, pre toga možda pet", rekao je Zimonjić novinarima u beogradskoj Areni. "Oni redovno igraju dublu i na ATP turnirima, radi se o dobrim igračima. Kad postavite sve to, koji je kvalitet u pitanju, iskustvo i uigranost, sve ovo nije ni loše, ako se tako gleda", rekao je najstariji reprezentativac Srbije. Zimonjić je dodao da su Berdih i Štepanek u današnjem meču i bolje trčali, servirali, reternirali. "Imali smo samo jedan brejk poen u celom setu, što dokazuje koliko su dobro igrali. Tek u trećem setu smo došli do brejk lopte koju nismo iskoristili, tu smo možda mogli da preokrenemo meč, ali igrali smo onoliko koliko su nam dali", rekao je Zimonjić. Na pitanje da prokomentariše publiku u Areni, Zimonjić je rekao da "publika navija onoliko koliko se osvajaju poeni". "Publika je bila fenomenalna, Arena je bila puna. Publika može da navija samo ako vi dobijate poene, jednostavno u prva dva seta smo bili bez šanse, dobro su počeli, bili bolji u svim segmentima. U trećem, kad smo imali šanse, i publika je bila bolja", dodao je Zimonjić. Bozoljac je bio sličnog mišljenja, rekavši da su Česi bili "mnogo bolji". "Mi jesmo grešili, ali zato što su oni igrali dobro, non-stop je pritisak bio na nama koji su oni stvarali dobrom igrom. Trudio sam se da se isključim, da odigram što bolje mogu... Mislim da su danas oni bili bolji, u par navrata možda nismo imali sreće, ali bili su bolji", kazao je Bozoljac. Na pitanje da li će biti spreman ako bude morao da sutra igra peti, odlučujući meč, Bozoljac je odgovorio potvrdno, ali i podsetio da pre toga Đoković treba da pobedi Berdiha. "Dobro sam, oporavaviću se večeras, ako budem igrao, daću 100 odsto od sebe da pobedim, bili smo već u ovoj situaciji. Taj prvi meč je težak i treba da idemo stepenik po stepenik i tek posle tog meča da se fokusiramo na poslednji. Biće to težak duel (Đoković-Berdih), umoran je, a i ovih 1:2 pospešuje pritisak", rekao je Bozoljac.

"Ako ja budem igrao, biću rasterećen, daću sve od sebe, ne mogu da igram iznad svojih mogućnosti. Svako ko se bude našao u toj ulozi, mora da razmišlja na ovaj način, pritisak može samo da ukoči", dodao je Bozoljac.Poslednjeg dana finalnog meča Dejvis kupa između Srbije i Češke, u nedelju, od 14 sati sastaju se Novak Đoković i Tomaš Berdih, a nakon toga na teren bi trebalo da izađu Dušan Lajović i Radek Štepanek.Trofej Dejvis kupa pripašće timu koji ostvari tri pobede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track