JELENA JANKOVIĆ: Mogu da pobedim Serenu u Melburnu

Sa optimizmom na Australijan open

JELENA JANKOVIĆ: Mogu da pobedim Serenu u Melburnu

Tenis -
Pobedila me je tri puta prošle godine, ali dva puta smo igrali u tri seta. Dakle, pitanje je vremena kada ću ja slaviti. Morate da verujete da možete da je pobedite, rekla je srpska teniserka

Najbolje rangirana srpska teniserka, Jelena Janković smatra da može da zaustavi Serenu Vilijams u njenom pohodu na šestu titulu na Australijan openu.

Jankovićeva je tokom karijere četiri puta savladala osvajačicu 17 gren slem titula, koja važi za apsolutnog favorita u Melburnu.

"Mislim da sam jedna od retkih igrača koja je pobeđivala Serenu i njenu sestru Venus. Pobedila me je tri puta prošle godine, ali dva puta smo igrali u tri seta. Dakle, pitanje je vremena kada ću ja slaviti. Morate da verujete da možete da je pobedite. Naravno, ona je najbolji igrač na planeti i igra mnogo jako."

Jelena je o Sereninoj prošloj sezoni, najboljoj u karijeri rekla,

"Ona je igrala tako dobro prošle sezone i držala je najviši nivo tokom cele godine. Nije imala uspone i padove. Međutim, kada izađete na teren, ne treba da razmišljate da se Serena sa druge strane mreže. Ako ste uspeli da je pobedite u prošlosti, ne vidim zašto ne biste mogli ponovo. To je moj stav, tako uvek razmišljam i tako igram", rekla je Jelena Janković.

Jankovićeva se posle loše 2012. godine, u 2013. preporodila i ponovo je u top 10 igračica sveta. Nedavni turnir u Brizbejnu, kada je izgubila u polufinalu od Viktorije Azarenke, uprkos vođstvu, kazuje da sa velikim očekivanjima odlazi na prvi gren slem u sezoni, Australijan open.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track