SLEDEĆI JE FONJINI: Đoković u laganom ritmu za dva sata preslišao Istomina
Foto: Reuters

Australijan open

SLEDEĆI JE FONJINI: Đoković u laganom ritmu za dva sata preslišao Istomina

Tenis -
Đoković je bez većih problema odigrao protiv Istomina i stigao do četvrte runde prvog gren slema sezone

MELBURN - Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtu rundu Australijan opena pošto je u meču meč trećeg kola savladaoUzbekistanca Denisa Istomina sa 3:0 (6:3, 6:3, 7:5).

Đoković će u narednom kolu igrati protiv Italijana Fabija Fonjinija.

http://www.youtube.com/watch?v=tniJ6t1WRAg

TOK MEČA

NOVAK ĐOKOVIĆ - DENIS ISTOMIN 1:0 (6:3, 6:3, 7:5)

1. SET

Istomin je prvi servirao i prvi osvojio gem u ovom meču.

Đoković se vrlo brzo revanširao, osvojio je dva direktna poena, a pokazao je i da forhend dobro funkcioniše. Odmah u narednom gemu srpski as je napravio brejk! Đoković je u dugim razmenama udaraca stigao do dve vezane brejk lopte, a onda posle greške Uzbekistanca stigao do vođstva 2:1.

Prvi as, ponovo forhend i dve neiznuđene greške Istomina donele su Đokoviću potvrdu brejka. Istomin je uzvratio gemom bez izgubljenog poena - 3:2.

Đoković je treći uzastopni gem u kome servira osvojio sa "nulom". Srpski teniser je upisao nova dva direktna poena, Uzbekistanac nove dve greške. Ipak, Istomin drži korak na svojim servisima.

Utisak je da srpski teniser igra samo onoliko koliko mu treba da ostvari pobedu. Đoković je ostvario još jedan lagan gem.

Novi brejk za srpskog asa! Lagan posao u prvom setu za Đokovića.

2. SET

Bez brejka u prva dva gema drugog seta. Istomin je u pauzi između dva seta morao da uzme lek protiv bolova u butnom mišiću, ali za sada se na terenu ne vidi ikakve posledice povrede.

Brejk Đokovića u četvrtom gemu! Bez izgubljenog poena srpski teniser je stigao do 3:1, a imajući u vidu dosadašnji tok meča ovo bi trebalo da znači da će Đoković lagano stići i do drugog seta.

Usledio je period igre u kome su obijica igrača dobijali svoje servise, a pri rezultatu 5:3 Đoković je odservirao bez greške i sa svim osvojenim poenima stigao do 2:0 u setovima.

3. SET

Uzbekistanac je bez izgubljenog poena osvojio svoj servis na početku trećeg, nadamo se poslednjeg seta u ovom meču.

Revanširao se Novak i stigao do izjednačenja, uz tri neiznuđene greške rivala.

Brejk Đokovića! Srpski teniser je propustio prvu, ali je iskoristio drugu loptu i oduzeo servis rivalu.

Teniseri su bez većih muka uspevali da zadrže servis, pa je Đoković stigao do 5:3 i na korak od pobede. Publika je u ovom periodu listom na strani Istomina, njihova želja je da gledaju duži meč.

Istomin je smanjio na 5:4 bez većih problema jer je Novak štedeo snagu za naredni gem u kome servira za meč.

Pravo niotkuda Istomin je napravio brejk u nezgodnom trenutku po Đokovića. Uzbekistanac je izjednačio na 5:5.

Za Novaka se odavno govori da je psihički najstabilniji teniser na turu, a to se potvrdilo još jednom. Gubitak prethodnog gema nije ga omeo, već je odmah napao Istomina, iskoristio drugu brejk loptu i poveo sa 6:5. U narednom gemu srpski teniser ponovo će servirati za meč.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track