RAZOČARANJE: Ana Ivanović posle pobede nad Serenom izgubila od 30. na svetu
Foto: Beta/AP

Ništa od polufinala

RAZOČARANJE: Ana Ivanović posle pobede nad Serenom izgubila od 30. na svetu

Tenis -
Srpska teniserka propustila priliku da se nađe među četiri najbolje igračice u prvom gren slemu sezone

MELBURN - Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u polufinale Australijan opena. Ivanovićeva je, posle velike pobede nad Serenom Vilijams u osmini finala, u meču četvrtfinala turnira u Melburnu poražena od Kanađanke Eženi Bušar sa 2:1 (5:7, 7:5, 6:2). Meč na Rod Lejver areni trajao je gotovo dva i po sata.

Bušar će u polufinalu igrati protiv Kineskinje Na Li koja je deklasirala Silviju Panetu.

Posle šest gemova bez brejka usledila je serija od pet gemova u kojima su teniserke koje serviraju gubile gemove.Do prvog brejka u meču stigla je Ana Ivanović i to u sedmom gemu prvog seta. Ana je povela sa 4:3, ali je mlada 19-godišnja Kanađanka odmah ribrejkovala srpsku teniserku. Ista situacija ponovila se u naredna dva gema. Ivanovićeva je pri rezultatu 5:5 bez izgubljenog poena dobila servis protivnice, da bi u narednom gemu osvojila prvi set sa 7:5.

Kanađanka je pokazala neverovatnu strpljivost u nastavku meča, pa je prva došla do brejka u drugom setu - povela je sa 3:1. Ana je uspela da uzvrati i smanji na 4:3, ali je zatim zatražila medicinski tajm-aut. Po svemu sudeći u pitanju je bio butni mišić, a kada se vratila na teren srpska teniserka je izgubila ritam i dozvolila Kanađanki da napravi brejk bez izgubljenog poena i povede sa 5:3.Uspela je Ana da izjednači na 5:5, ali je potom odigrala dva loša gema i duplom servis greškom omogućila Kanađanki da izjednači u sezovima na 1:1.

Kanađanka je na početku trećeg seta delovala sigurnije. Iako nije uspela da brejke Ivanovićevu u drugom gemu, to joj je pošlo za rukom u četvrtom gemu pa je povela sa 3:1. Bušar je potvrdila brejk za 4:1, a Ana je uspela u narednom gemu da spase dve brejk šanse i smanji na 4:2.Bušar je sigurno došla do 5:2, a u narednom gemu i do velikog trijumfa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track