VAVRINKA: Lajović je igrao dobro i odličan je igrač
Foto: AP

Dejvis kup

VAVRINKA: Lajović je igrao dobro i odličan je igrač

Tenis -
Dušan je odličan igrač. Imao je neke dobre poene i šanse, ali sam ja imao više sreće na kraju i radovao se zbog pobede, rekao je Švajcarac

Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka rekao je da je Dušan Lajović odličan igrač i da se dobro borio u meču Dejvis kupa, u Novom Sadu, koji je Lajović izgubio.

"Meč je bio težak, Lajović je odličan igrač. Imao je neke dobre poene i šanse, ali sam ja imao više sreće na kraju i radovao se zbog pobede", rekao je Vavrinka posle meča u Novom Sadu. Lajović je u hali Spens izgubio od Vavrinke sa 3:1 u setovima, posle čega su Švajcarci poveli sa 2:0 u prvom kolu Dejvis kupa. "Nikada nije lako kada ovako kasno dođete posle nekog turnira, teško se fokusirate, ali uspeo sam nekako da to prevaziđem i jako sam zadovoljan zbog pobede i vođstva od 2:0. Jesmo bili favoriti na papiru, ali smo uspeli da dobijemo", rekao je Vavrinka. Lajović je posle meča rekao da je zadovoljan igrom, ali da mu je žao što meč nije ušao u peti set."Da sam ušao u peti set, sve bi bilo otvoreno. Bio sam u prilici da osvojim četvrti set, imao dve set lopte, ali sam previše razmišljao o opcijama", izjavio je Lajović posle meča.Lajović je istakao da je meč sa šampionom Australijan opena veliko iskustvo za njega. On je dodao i da je u odnosu na prošlogodišnje finale Dejvis kupa igrao mnogo opuštenije i bez pritiska."Prošli put se u Beogradu igralo finale i pritisak bio ogroman. Možda je to razlog", rekao je Lajović.On veruje da će Srbija dobiti dubl i smanjiti vođstvo Švajcarske na 2:1."Nije sve izgubljeno", optimista je Lajović.Duel Srbije i Švajcarske nastaviće se sutra u 15.00, kada će igrati parovi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track