DRUGI REKET SRBIJE: Dušan Lajović prestiže Janka Tipsarevića na ATP listi
Foto: Reuters

najbolji plasman u karijeri

DRUGI REKET SRBIJE: Dušan Lajović prestiže Janka Tipsarevića na ATP listi

Tenis -
Lajović će u ponedeljak biti drugi reket Srbije. On je ove nedelje napredovao 12. mesta i trenutno je 77. teniser sveta. Lajović je tako prestigao Tipsarevića koji se nalazi na 83. mestu

MAJAMI – Dobre partije Dušana Lajovića donele su mladom srpskom teniseru skok na ATP listi i najbolji plasman u karijeri. Lajović se plasirao u treće kolo Mastersa u Majamiju, pošto je u drugom kolu pobedio Jen Hsun Lua iz Kineskog Tajpeha sa 6:1, 6:7 (3:7), 6:3. To znači da će Lajović u ponedeljak biti drugi reket Srbije. On je ove nedelje napredovao 12. mesta i trenutno je 77. teniser na svetskoj rang listi, što je njegov najbolji plasman u karijeri. On je tako prestigao povređenog Janka Tipsarevića koji se nalazi na 83. mestu.

Lajović je tako maksimalno iskoristio priliku koja mu se ukazala posle odustajanja Tomija Hasa. Naime Lajović je u poslednjem kolu kvalifikacija izgubio od Lukaša Lacka sa 2:0 u setovima, ali je kao "srećni gubitnik" dobio priliku da zaigra u glavnom žrebu. Srpski teniser igraće u trećem kolu protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, koji je nadigrao Finca Jarka Nieminena. Na zvaničnoj ATP listi Lajović zauzima 89. mesto sa 614. bodova. Eventualnom pobedom protiv Dolgopolova on bi zaradio još 45 ATP poena (ukupno 90 ove nedelje), pa bi stigao do cifre od 704. On bi u tom slučaju stigao na deobu od 66. do 68. mesta sa Australijancem Marinkom Matoševićem i Čehom Jiržijem Veselijem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track