RAZOČARALA: Ana uzela Safarovoj samo šest gemova
Foto: Fonet

Zaustavljena u trećem kolu Rolan Garosa

RAZOČARALA: Ana uzela Safarovoj samo šest gemova

Tenis -
Srpska teniserka Ana Ivanović poražena je od Čehinje Lusi Safarove sa 6:3, 6:3 u trećem kolu Rolan Garosa

PARIZ - Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u osminu finala Rolan Garosa. Ivanovićeva je u trećem kolu poražena od 24. igračice na WTA listi, Čehinje Lusi Safarove sa 6:3, 6:3. To je bio sedmi međusobni okršaj Srpkinje i Čehinje i peta uzastopna pobeda Safarove, koja je do plasmana u osminu finala došla posle jednog sata i 36 minuta igre."Nisam igrala na potrebnom nivou. Pokušala sam da nađem ritam, ali nisam uspela jer je Safarova igrala veoma agresivno. Ona je jak protivnik, levoruka je i to stvara probleme. Nije mi dozvoljavala lake poene, ali i ja nisam iskoristila svoje šanse. Ipak, zadovoljna sam svojim igrama na sljaci ove sezone", rekla je Ivanovićeva posle meča.

Ana je istakla da je njena zemljakinja Jelena Janković jedan od favorita za osvajanje Otvorenog prvenstva Francuske."Šarapova igra odlično na sljaci i u dobroj je formi. Međutim, Simona Halep i Jelena Janković takođe igraju sjajno, pa mislim da mogu da joj pariraju. Ima još dosta dobrih teniserki koje bi mogle da dođu do završnice", zaključila je Ivanovićeva.

Lusi Safarova, Foto: AP
Lusi Safarova, Foto: AP

Safarova

će u osmini finala igrati protiv Ruskinje Svetlane Kuznjecove koja je posle tri sata i 13 minuta igre savladala Čehinju Petru Kvitovu sa 6:7 (3:7), 6:1, 9:7. To je bio najduži meč u ženskoj konkurenciji ove godine u Parizu.Pored Ane Ivanović sedmog dana takmičenja na Otvorenom prvenstvu Francuske na teren izlaze i Jelena Janković i Dušan Lajović. Jelena je pobedila Rumunku Soranu Kirsteu (6:1, 6:2), dok je Lajović nešto ranije savladao Amerikanca Džeka Soka (6:4, 7:5, 6:3).Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor savladali su Holanđanina Žana-Žilijena Rožea i Rumuna Horiju Tekaua sa 6:4, 7:5u trećem kolu dublova. Zimonjić je bio uspešan i u miks dublu pošto je sa Nemicom Julijom Gerges deklasirao kolumbijsko-američku kombinaciju Huan Sebastijan Kabalj/Lajzel Huber sa 6:0, 6:1.
Ana Ivanović, Foto: AP
Ana Ivanović, Foto: AP

TOK MEČAII setSafarova je dobila i prvi gem u drugom setu iako je Ana stigla do izjednačenja (40:40). Srpka teniserka je izgubila i prva dva poena na svoj servis, ali u nastavku drugog gema pravi preokret i stiže do izjednačenja - 1:1.Ivanovićeva je u trećem gemu stigla i do brejk lopte, ali ne uspeva da oduzme servis protivnici. Safarova je mnogo rizikovala kod drugog servisa, pa Ana dobija priliku za brejk. Međutim, Čehinja posle velike borbe i nekoliko izjednačenja uspeva da povede sa 2:1.Safarova ima sve više samopouzdanja i igra sve bolje. Posle teškog servis gema ona ekspresno dolazi do tri vezane brejk lopte. Čehinja ne koristi prvu, ali se na drugoj Ana okliznula za vođstvo protivnice od 3:1.Ana u narednom gemu, posle duple servis greške protivnice, dolazi do nove brejk prilike. Iako Ivanovićeva u narednom poenu greši iz forhenda Sfarova joj se odmah revanširala, pa Srpkinja ipak pravi ribrejk za 3:2. Međutim, Ivanovićeva odmah gubi svoj servis. Safarova je tako povela sa 4:2, a u sedmom gemu prekida seriju brejkova i dolazi na gem od pobede - 5:2. Čehinjan je mogla da završi posao već u narednom gemu, ali je Ana spasla prvu meč loptu i na kraju dobija taj gem. Safarova ipak nije dozvolila iznenađenje i bez vrećih problema stiže do pobede i plasmana u osminu funala Rolan Garosa.

Foto: AP
Foto: AP

I setAna Ivanović je uz manje probleme dobila prvi gem na meču, a odmah zatim dolazi i do dve vezane brejk lopte. Međutim, Safarova oba puta uspeva da se odbrani i uz dosta muke stiže do izjednačenja - 1:1.Ivanovićeva je i u trećem gemu bila sigurna na servisu, baš kao i Safarova koja odmah potom poravnava na 2:2. Srpska teniserka je u sledećem gemu ušla u raspravu sa glavnim sudijom, pošto je smatrala da je jedan udarac Safarove zavrsio u autu. Ana je izgubila poen posle njegove korekcije, pa je Čehinja došla do 30:30. Ipak Ivanovićeva osvaja naredna dva poena i stiže do novog vođstva - 3:2.Usledilo je novo izjednačenje, da bi Safarova u sedmom gemu iskoristila drugu brejk loptu i oduzela servis protivnici. Ana je na kraju izgubila maratonski gem. Srpska teniserka je posle sjajnog poena ( 17udaraca) neutralisala prvu brejk loptu, ali je Čehinja nije odustala i u nastavku ipak pravi prvi brejk na meči za 4:3. Safarova je u završnici bila sigurna na servisu, a novim brejkom u devetom gemu ekspresno osvaja prvi set rezultatom 6:3.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track