LAJOVIĆ: Imao sam pritisak kako da napravim poen
Foto: AP

Veliko iskustvo

LAJOVIĆ: Imao sam pritisak kako da napravim poen

Tenis -
Mladi srpski teniser Dušan Lajović izjavio je da je i pored ubedljivog poraza u osmini finala od Španca Rafaela Nadala prezadovoljan rezultatom na Rolan Garosu

PARIZ - Mladi srpski teniser Dušan Lajović izjavio je da je i pored ubedljivog poraza u osmini finala od Španca Rafaela Nadala prezadovoljan rezultatom na Rolan Garosu."Osećaj je neverovatan. Trudio sam se kad sam izlazio na teren da budem maksimalno opušten. Nije bilo ni malo lako, borio sam se za svaki poen, svaki osvojen poen mi je bio važan. Kao da je zlata vredan, ali je stvarno jako teško protiv Rafe, teško sam dobijao poene", rekao je Lajović posle meča.Najbolji teniser sveta savladao je Lajovića rezultatom 6:1, 6:2 i 6:1, posle jednog sata i 33 minuta igre. Međutim, srpski teniser se nije obrukao protiv branioca titule i osmostrukog šampiona Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je u svakom setu osvojio bar po jedan gem.Lajović je istakao da će mu rezultat sa Rolan Garosa mnogo značiti u nastavku karijere. On u prva tri meča nije izgubi nijedan set. Na startu takmičenja eliminisao je Argentinca Federika Delbonisa sa (6:3, 6:2, 6:3), u drugoj rundi je savladao Estonca Jirgena Zopa (6:2, 6:4, 6:4), dok je u trećem kolu pobedio Amerikanca Džeka Soka (6:4, 7:5, 6:3).

Rafael Nadal, Foto: AP
Rafael Nadal, Foto: AP

"Zadovoljan sam rezultatom na ovom turniru. Ovo mi znači jako puno, posebno jer sam dobio tri meča i igrao protiv prvog na svetu. to je iskustvo s kojim ništa ne može da se meri. Doći do četvrtog kola i izgubiti od prvog na svetu je stvarno super rezultat", ocenio je Lajović.To je bio Dušanov debi na centralnom terenu "Filip Šatrije", ali mu nije bilo lako s obzirom na činjenicu da je s druge strane mreže bio "kralj šljake"."Bilo je teško dobiti poen. Uvek te tera da odigraš udarac više. Nije me služio servis, a on je sve vraćao. Prvi put sam osetio kako je igrati protiv takvog igrača. Sad znam da još moram da napredujem i dobro je što sam imao ovakav meč", rekao je Lajović."Nisam imao tremu koliko pritisak kako da napravim poen, da nađem rešenje. Koliko god da udaram jako on je uvek bio na loptici i svaki sledeći poen sam mislio da moram više, pa mi ruka nije bila opuštena, tako da je možda zato izgledalo da imam tremu", dodao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track