TATA NOLE KRALJ PARIZA: Đoković savladao Raonića i osvojio 20. Masters titulu u karijeri
Foto: Reuters

Furiozni Srbin

TATA NOLE KRALJ PARIZA: Đoković savladao Raonića i osvojio 20. Masters titulu u karijeri

Tenis -
Srpski teniser neočekivano lako savladao Kanađanina crnogorskog porekla i stigao na korak od osvajanja prvog mesta na ATP listi na kraju godine
1 / 4 Foto: AP

PARIZ - Najbolji teniser sveta Novak Đoković odbranio je titulu na Mastersu u Parizu, pošto je danas u finalu pobedio Kanađanina Miloša Raonića sa 6:2, 6:3. Đoković je nastavio sa dobrim partijama u završnici sezone, osvojivši 47. trofej u karijeri, a šesti u sezoni.

Bila je ovo treća titula na Mastersu u Parizu, ukupno 20. titula na turnirima iz Masters serije. Meč je trajao 83 minuta.

Bio je ovo prvi turnir koji je Novak Đoković osvojio od kako je postao otac. Prethodno je osvajao trofej 2009. i 2013. godine. Najbolji teniser sveta igrao je 69. finale u karijeri.

Zahvaljujući ovoj pobedi, Đoković je odbranio 1.000 bodova i dodatno uvećao pednost na ATP listi ispred Rodžera Federera, jer je Švajcarac porazom u četvrtfinalu izgubio bodove, pošto je prošle godine u glavnom gradu Francuske stigao do polufinala.

Do četvrte pobede u isto toliko međusobnih duela protiv Raonića, Đoković je stigao za svega sat vremena i 24 minuta, tokom kojih je demonstrirao vrhunski tenis.

Srpski teniser je u oba seta dolazio do vođsta od 3:0 i već u uvodnim delovima meča dao do znanja trenutno 10. teniseru sveta da neće imati šta da traži u uvom duelu.

Raonić je veći otpor pružio u prvom setu kada je imao i jedine brejk lopte u meč, ali je 27-godišnji Beograđanin to lako rešavao u svoju korist i ubedljivo došao do jubilarne 20. titule iz masters serije.

Đoković se sada seli na završni turnir u London, gde mu takode predstoji odbrana titule.

Đoković u polufinalu nije imao većih problema sa Keijem Nišikorijem, dok je Raonić pobedio Čeha Tomaša Berdiha. To će biti četvrti duel srpskog i kanadskog tenisera crnogorskog porekla, a sva tri prethodna meča dobio je Novak. Ove godine igrali su dva puta, na Mastersu u Rimu, kada je bilo 6:7, 7:6, 6:3 i na Rolan Garosu, 7:5 7:6, 6:4.

TOK MEČA

1. SET

Sa nulom Đoković uzima prvi set i vodi sa 1:0.

Đoković je napravio brejk već u drugom gemu i poveo sa 2:0. Novak je iskoristio prvu šansu da oduzme servis rivalu. Odmah potom laganih 3:0 u korist srpskog tenisera.

Mogao je prvi reket sveta do drugog brejka u četvrtom gemu, ali je Raonić u odlučujućim trenucima dobro odservirao, a novim asom stigao do prvog gema. I Raonić je stigao do svoje prve brejk šanse, ali je nije iskoristio. Prilično se Đoković namučio u petom gemu, ali je servisima uspeo da ga osvoji i povede sa 4:1.

Raonić je spasao čak tri brejk lopte i smanjio rezultat na 4:2 posle 30 minuta igre.

Đoković je bio na velikim mukama u sedmom gemu, spasao je čak tri vezae brejk lopte i od 0:40 uspeo da veže pet poena i stigne do vođstva 5:2.

Srpski teniser je posle ovog gema zatražio medicinski tajm-aut zbog zgloba desne noge.

Novi brejk srpskog tenisera, koristi prvu šansu i dobio prvi set sa 6:2.

2. SET

Đoković je prvi na servisu i osvaja prvi gem - 1:0.

Novi brejk Đokovića. Poput prvog seta i sada je srpski teniser brejknuo rivala na njegovom prvom servisu u setu i poveo sa 2:0. Kanađanin je ključni poen izgubio dvostrukom servis greškom.

Prvi set se ponavlja, lagano i ekspresno Srbin stiže do 3:0.

Raonić osvaja prvi gem u drugom setu i smanjuje na 3:1. Novak se revanširao, ponovo je stigao do tri gema prednosti - 4:1.

Smanjuje Raonić na 4:2, Novak fantastičnim poenom pdmah povećava na 5:2.

Gotovo je finale Mastersa u Parizu, Đoković je slavio sa 6:2, 6:3.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track