(VIDEO) Đoković posetio Školicu života kod Kraljeva
Foto: TSS

Ovacije za najboljeg tenisera sveta

(VIDEO) Đoković posetio Školicu života kod Kraljeva

Tenis -
Đoković je rekao je da mu je drago što je iskoristio priliku da poseti jednu od školica u koje je ukupno uloženo 28 miliona dinara

KRALJEVO - Najbolji teniser sveta Novak Đoković posetio je danas "Školicu života" u selu Sirča kod Kraljeva, jednu od pet koje je fondacija "Novak Đoković" otvorila u Srbiji.

"Školica života" u Sirči, koja je deo Predškolske ustanove "Olga Jovičić Rita" iz Kraljeva, otvorena je u oktobru prošle godine u prostoru OŠ "Jovan Cvijić.

"Školice života postoje kako bi se širila svest i značaj predškolskog programa. Ispod 50 odsto dece u Srbiji startosti između tri i pet godina ne pohađa predškolski program i zato je cilj fondacije da on zaživi u Srbiji", rekao je Đoković.

On je istakao da će fondacija pomoći svim siromašnim opštinama u Srbiji da formiraju predškolske programe.

"Iz najsiromašnijih porodica obuhvat dece u vrtićima je svega devet odsto, što je jako malo. Zadatak naše Fondacije jeste da pomognemo da što više opština, posebno onih u kojima je loša ekonomska situcija, dobiju svoje vrtiće. A zadatak roditelja je da decu upisuju u vrtiće i da shvate koliko je važno da uče od najranijih dana", rekao je Đoković tokom posete u Sirči.

Đoković je u druženju i igri sa predškolcima u Sirči proveo pola sata, a obradovao ih je i lepim poklonima - knjigama i igračkama.

Oduševljeni mališani Novaku su poklonili zahvalnicu.

Pored objekta u Sirči, Fondacija Nova Đoković izgradila je i adaptirala pet školica i to u Ljigu, Raškoj, Kniću i Merošini u vrednosti od 28,5 miliona dinara, a u toku je realizacija šeste u Vladičinom Hanu.

Na pitanje novinara kako će pronaći vreme za ovakve aktivnosti, Novak je rekao da će uvek imati vremena za decu, posebno sada kada je i on postao roditelj.

Đoković će sa reprezentacijom Srbije u Kraljevu od 6. do 8. marta igrati mečeve provog kola Dejvis kupa protiv selekcije Hrvatske.

http://www.youtube.com/watch?v=e2koo4IAE74

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track