(VIDEO) MUKA PO RAFI: Nadal savladao Ferera posle maratona i zakazao polufinale sa Noletom
Foto: AP

Monte Karlo

(VIDEO) MUKA PO RAFI: Nadal savladao Ferera posle maratona i zakazao polufinale sa Noletom

Tenis -
Čak dva sata i 45 minuta trajao je četvrtfinalni okršaj Španaca, ali je na kraju ipak slavio Rafael Nadal

Španski teniser Rafael Nadal savladao je zemljaka Davida Ferera 6:4, 5:7, 6:2 u četvrtfinalu turnira Masters serije u Monte Karlu i zakazao za sutra polufinalni duel sa Novakom Ðokovićem, koji je ranije danas deklasirao Marina Čilića.

Nadal, inaČe treĆi nosilac, namučio se da ostvari 23. pobedu u 29. okršaju Fererom. Rafa je u prvom setu napravio dva brejka, a njegov rival jedan, a isti scenario se ponovio i u na početku drugog. Nadal je na 5:4 servirao za meč, međutim, tada se Ferer opustio i zaigrao odlično. Ne samo da je u desetom gemu napravio brejk za 5:5, već je isto učinio i u 12, vezavši četiri gema za 7:5. U trećem, odlućujućem setu Nadal nije dozvolio preokret, posle dva brejka, priveo je kraju meč koji je trajao čak dva sata i 45 minuta!

Upravo je Ferer u četvrtfinalu u Monte Karlu prošle godine bio koban za Rafu, inače osmostrukog pobednika turnira na šljaci Monaka. Godinu ranije "kralja šljake" je u finalu pobedio Novak Ðoković. To su, uz onaj sa njegovog debija 2003. kada je izgubio od Giljerma Korije, jedna dva poraza Nadala u Monte Karlu.

Ðoković i Nadal ponovo će se sastati u prestonici kocke i glamura. Može se reci da je Srbin domacin, iako je trofej u Monte Karlu osvajao samo jednom, 2013. godine, ali upravo u tom gradu mu je zvanično prebivalište i nekoliko meseci godišnje tu provodi. Kao nikad pre u prošlosti, zvanično najboljem svetskom sportisti za prošlu godinu, pripada uloga favorita u duelu sa Nadalom na šljaci.

Biće to njihov 43. duel. Španac je ostvario 23 pobede, a Novak 19. Na "prašini" Nadal vodi 14:4, ali posle prvih devet susreta na toj podlozi, koje je sve dobio Rafa, rezultat je skoro izjednačen (5:4 za Nadala). Prošle godine na šljaci Ðoković je bio uspešniji u Rimu, a Nadal u Monte Karlu.

U Monte Karlu su se sretali tri puta, Španac je bio bolji 2009. i 2012, a Srbin u već pomenutom finalu 2013.Ðoković je na putu do finala eliminisao Španca Albera Ramosa-Vinolasa 6:1, 6:4, Austrijanca Andreasa Haidera-Maurera 6:4, 6:0 i Hrvata Marina Čilića 6:0, 6:3, dok je Nadal izbacio Francuza Lukasa Puilea 6:2, 6:2, Amerikanca Džona Iznera 7:6, 4:6, 6:3 i danas Ferera.

U drugom polufinalu Monte Karla sastaće se Tomaš Berdih (6) i Hael Monfis (14). Čehu je Kanadanin Miloš Raonić predao četvrtfinalni duel zbog povrede prvi vodstvu Berdiha od 5:2 u prvom setu, dok je Francuz nastavio sa sjajnim partijama i deklasirao Bugarina Grigora Dimitrova - 6:21, 6:3.

Nagradni fond turnira u Monte Karlu je 3.288.530 evra.

Podsetite se prethodnih duela Ðokovića i Nadala u Monte Karlu.

http://www.youtube.com/watch?v=X0yVFf444uc
http://www.youtube.com/watch?v=32Lt-qXs2jc
http://www.youtube.com/watch?v=fG4EzSEESqs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track