(VIDEO) GALSKI PETAO SPREMAN ZA LONAC: Đoković ima poseban motiv da pobedi Gaskea
Foto: AP

Novak ulazi kao favorit u ovaj meč

(VIDEO) GALSKI PETAO SPREMAN ZA LONAC: Đoković ima poseban motiv da pobedi Gaskea

Tenis -
Đoković i Gaske su odigrali 12 međusobnih duela u karijeri, a Novak vodi 11:1 u pobedama

LONDON - Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković igraće u petak protiv Franczuza Rišara Gaskea u polufinalu Vimbldona.Đoković je u četvrtfinalu pobedio Marina Čilića, dok je Gaske napravio veliko iznenađenje i savladao u pet setova Stena Vavrinku.Gaske je nedavno napunio 29 godina, a profesionalni teniser je od 2002. godine. On je trenutno 20. teniser sveta, a najbolji plasman u karijeri mu je bilo sedmo mesto u julu 2007. Francuz je i 2007. igrao u polufinalu Vimbldona, a tada je poražen od Rodžera Federera.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Gaske je u karijeri osvojio 12 ATP titula, a 2004. je u paru sa Tatjanom Golovin osvojio trofej u miks dublu na Rolan Garosu.Đoković i Gaske su odigrali 12 međusobnih duela u karijeri, a Novak vodi 11:1 u pobedama. Prvi put su igrali u Estorilu 2007, a poslednji put pre nekoliko nedelja na Rolan Garosu.

http://www.youtube.com/watch?v=nuQ-eNzZjpY

Srbin i Francuz su odigrali uoči starta Vimbldona i revijalni meč u Stouku. Gaske je jedini put pobedio Đokovića na Masters kupu 2007.

http://www.youtube.com/watch?v=5dwX2zMcINI
http://www.youtube.com/watch?v=fL7CDF9iM3o
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Gaske kaže da se neće unapred predati."Moram da odigram dobro, da pokušam da budem agresivan. Igrali smo u Parizu, i tada sam pokušavao da kontrolišem igru. Naravno, on je odigrao mnogo bolje od mene, a ja nisam ni osvojio mnogo gemova u tom duelu. Ne sećam se rezultata, ali je to bio težak poraz. Želim da uživam u trenutku i pokušam da prođem u finale. Novak je favorit i svi to znaju. Ali, ja želim da iskoristim svoju šansu i videćemo šta će se desiti", rekao je francuski teniser.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track