MORA NA OPERACIJU: Jovanovski van takmičarskog stroja do januara 2017.
Foto: Reuters

Problemi srpske teniserke

MORA NA OPERACIJU: Jovanovski van takmičarskog stroja do januara 2017.

Tenis -

Fed kup reprezentativka Srbije Bojana Jovanovski odlazi na operaciju zgloba i ramena desne ruke.

Povreda koja je muči duži vremenski period bila je uzrok zbog koje je pola takmičarske 2015. provela van terena, na terapijama, a u dosadašnjem delu 2016. odigrala samo pet mečeva.

Nakon odlaska kod lekara u Španiju i detaljnih pregleda ustanovljeno je da je jedino rešenje hitna operacija kako bi se dugogodišnji problem sa zglobom uspešno sanirao i kako bi Bojana mogla da nastavi tenisku karijeru.

Predviđeni vremenski period za oporavak i sanaciju je 4-5 meseci, a Bojana očekuje da će se na teren i u takmičarski pogon vratiti u januaru 2017. na australijskoj turneji.

Podsetimo, Jovanovski je igrama u juniorskoj konkurenciji prikazivala sav svoj raskošni talenat, isto je nastavila i na profi sceni.

Osvojila je tri WTA titule, bila je 32. na svetu, imala velike pobede na igračicama iz samog svetskog vrha, ali kontinuitet je nedostajao da bi i ona sama bila tamo gde po talentu i radu i zaslužuje, u samom vrhu.

Krivci su povrede zbog kojih je morala na duže pauze. Za Fed kup tim Srbije odigrala je 17 mečeva, osvojila sa koleginicama titulu vicešampiona sveta 2012. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track