SRBIJA BEZ NOVAKA ISPALA IZ DEJVIS KUPA: Dušan Lajović poražen od Kajla Edmunda
Foto: Fonet AP

Poraz na Tašmajdanu

SRBIJA BEZ NOVAKA ISPALA IZ DEJVIS KUPA: Dušan Lajović poražen od Kajla Edmunda

Tenis -

Teniska reprezentacija Velike Britanije plasirala se u polufinale Svetske grupe Dejvis kupa, pošto je Kajl Edmund danas u četvrtom meču na stadionu Tašmajdan sa 6:3, 6:4 i 7:6 (5) pobedio Dušana Lajovića i tako svojoj ekipi doneo odlučujući, treći poen.

Velika Britanija je posle drugog dana takmičenja vodila s 2:1, a Edmund je današnjom pobedom u četvrtom meču doveo svoj tim do nedostižne prednosti.Britanci su u petak poveli s 1:0, pošto je Kajl Edmund s 3:0 pobedio Janka Tipsarevića, a izjednačenje Srbiji juče je doneo Dušan Lajović pobedom od 3:0 nad Džejmsom Vordom.

Džejmi Marej i Dominik Inglot su potom u dublu pobedili Nenada Zimonjića i Filipa Krajinovića s 3:1, pa su Britanci nakon drugog dana vodili s 2:1.

Velika Britanija će se u polufinalu Svetske grupe Dejvis kupa, koje je na programu od 16. do 18. septembra, sastati s Argentinom, koja je pobedila Italiju 3:1.

Edmund je bolje počeo današnji duel na stadionu Tašmajdan. S jedne strane, lako je dobio svoje servis gemove, dok je s druge, konstatno pritiskao servis rivala. U četvrtom gemu došao je do prve brejk lopte na meču, ali je Lajović dobrim servisom došao do "djusa", a potom i izjednačenja - 2:2.Britanac je bez većih problema poveo s 3:2, da bi u šestom gemu došao do brejka, iako je Lajović imao gem loptu za izjednačenje.Stečenu prednost Edmund je sačuvao do kraja prvog seta, pa je posle 34 minuta igre po hladnom i kišovitom vremenu poveo s 1:0 u setovima.

Drugi set doneo je nešto više uzbudjenja. Lajović je dobro igrao u uvodnim gemovima i pored gubitka prvog seta. Bez većih problema osvojio je prva dva servis gema, ali je i Britanac lako dobijao svoje gemove.Edmund je u petom gemu došao do dve brejk lopte, ali ih nije iskoristio, da bi potom Lajović u narednom došao do prve prilike da oduzme servis rivalu, medjutim, ni on je nije iskoristio.

Britanac je ipak u narednom gemu oduzeo servis Lajoviću, a ponovo je, kao i u prethodnom setu, stečenu prednost sačuvao do kraja, te je lako došao do 2:0 u setovima.

Gotovo ista slika vidjena je i u trećem setu. Edmund je sve vreme pritiskao servis Lajovića, da bi ponovo u sedmom gemu oduzeo servis Lajovića. Činilo se da će Britanac lako privesti meč kraju, ali je srpski teniser u 10. gemu došao do brejk lopte, koju je odmah iskoristio i tako izjednačio na 5:5.Lajović je naredni gem dobio bez većih problema, da bi na servis Britanca ponovo došao do dve brejk, a ujedno i set lopti, ali ih nije realizovao, pa je treći set otišao u taj-brejk.Dobro je srpski teniser počeo odlučujući gem trećeg seta, prvi je došao do mini-brejka i poveo s 4:2, ali Edmund je uspeo da se vrati, izjednači na 4:4, a potom da dodje i do meč lopte na servis Lajovića. On nije izdržao pritisak, pa je posle kraće razmene lopticu iz bekhenda posao u aut i tako Velikoj Britaniji doneo treći i končani trijumf u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track