ODUSTAJANJE SKUPO KOŠTA: Ana Ivanović pukla 10 miliona evra zbog penzije!
Foto: Profimedia

Manje love

ODUSTAJANJE SKUPO KOŠTA: Ana Ivanović pukla 10 miliona evra zbog penzije!

Tenis -

Sponzori srpske teniserke iskoristiće klauzulu o izmeni ugovora u slučaju prevremenog završetka karijere

Penzija skupo košta! Srpska teniserka Ana Ivanović odlukom da završi profesionalnu karijeru ostaće bez miliona evra od raznih sponzora.Naime, ona će ovim potezom ostati kraća za oko 10 miliona evra na godišnjem nivou.Supruga Bastijana Švajnštajgera ima ugovor sa „Adidasom“, po kojem je od poznate kompanije sportske opreme na godišnjem nivou dobijala pet miliona evra. Međutim, postoji klauzula po kojoj će Ana u slučaju ranijeg završetka teniske karijere ipak zarađivati 1,5 miliona evra, s tim što će ostati njihov promoter na raznim sportskim događajima.Gospođa Švajnštajger ima veliki sponzorski ugovor s kompanijom „Dubai djutifri“ vredan pet miliona i nema sumnje da će ova kompanija revidirati sporazum sa srpskom teniserkom. Naime, ona je bila obavezna da učestvuje na pojedinim turnirima i učestvuje u njihovim reklamnim događajima. U slučaju da ranije završi karijeru, kao što je pre dva dana Ivanovićeva i uradila, gubi tri miliona evra.Srpska teniserka takođe ima aktuelne ugovore s „Roleksom“, „Joneksom“, „Đus plusom“ i „Šiseidom“. Iako se ne znaju finansijski detalji, u pitanju je sigurno ogroman novac, koji se više neće slivati na račun naše teniserke. Očigledno da je do sada zaradila toliko da joj pare više nisu primarne.

Nije se oparilaOD TURNIRA U 2016. ZARADILA SAMO 515.000 €Treba istaći da je Ana Ivanović samo u 2016. inkasirala ukupno više od deset miliona evra, a od toga je na turnirima zaradila samo 515.000. To znači da je veći deo njene zarade bio od sponzorskih ugovora, a najveći su od „Adidasa“ i „Dubaji djutifrija“, vredni po pet miliona.

Poznati o Aninom zbogom tenisuTatjana Ječmenica, selektor Fed kup reprezentacije SrbijeAna, hvala tiAna je mnogo uradila, ne samo za srpski tenis nego i za svetski. Hvala joj na svemu i sigurna sam da joj nije bilo lako da odluči. Radmilo Armenulić, trenerski stručnjakUživaj sadaU pravo vreme je odlučila da završi s tenisom. Nema za čim da žali, bila prva na svetu. Neka sada uživa.Serena Vilijams, teniserkaVolim teMoj bože, nedostajaće mi tvoj osmeh! Volim te.Karolina Voznijacki, danska teniserkaVidimo se uskoroNedostajaćeš nam, ali sam srećna zbog novog poglavlja u tvom životu. Vidimo se uskoro.Kris Evert, bivša teniserkaŽivot je pred tobomTaj osmeh, ta milost, taj forhend, ta klasa... Život je pred tobom.

STRANI MEDIJI O ANINOJ ODLUCIVečernji listAna se povukla iz tenisa i šokirala srpske medijeBBCAna Ivanović se povukla u 29. godiniMarkaIvanovićeva odlučila da se povuče iz tenisaBildAna odustala od tenisa

Šteta mogli su još dugo da igrajuI ONI SU MLADI ZAVRŠILI KARIJERUPredrag Danilović (30), košarkaKošarkom je aktivno prestao da se bavi 29. novembra 2000. godine kao član Kindera, koji je u njegovu čast povukao dres s brojem pet. Razlog za prerani odlazak s terena bile su učestale povrede, a kako je i sam rekao, više nije imao želju da trenira.Milorad Čavić (28), plivanjeNajbolji srpski plivač svih vremena mogao je ovom sportu još mnogo da pruži, ali ga je od bazena odvojio problem s leđima. U sećanju su ostali njegovi dueli protiv Majkla Felpsa i čuvena krađa na OI.Nađa Higl (27), plivanjeOsvojila je zlatnu medalju na SP zu Rimu 2009. godine, trebalo je da bude budućnost srpskog plivanja, ali je odlučila da napusti sport. Doduše, nikad nije zvanično rekla, ali je razlog verovatno rođenje sina.Vanja Udovičić (30), vaterpoloAktuelni ministar omladine i sporta pre tri godine je odlučio da prestane s aktivnim bavljenjem vaterpolom, a u bogatoj riznici trofeja nedostaje mu samo zlatna medalja s Olimpijskih igara.Aleksandar Šapić (30), vaterpoloJedan od najboljih svetskih vaterpolista svih vremena bio je toliko dominantan da je postao najplaćeniji igrač sveta. S nacionalnim timom i brojnim klubovima osvojio je sve, osim zlatne olimpijske medalje.Uroš Tripković (28), košarkaBivši srpski reprezentativac karijeru je morao da završi prerano zbog problema s kukom, koji je morao da operiše. Nakon košarke, odlučio je da se posveti uzgajanju borovnice.Darko Miličić (27), košarkaBio je drugi pik na draftu iza Lebrona Džejmsa, a ispred Karmela Entonija, najveća nada evropske košarke... Ipak, on je je već u 27 godini odlučio da je napusti. Razlog je sličan kao i kod Predraga Danilovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track