(VIDEO) ĐOKOVIĆ SE OSVETIO ARGENTINCU: Novak u fantastičnom meču vratio Del Potru za poraz u Riju
Foto: Reuters

Borba za treće kolo

(VIDEO) ĐOKOVIĆ SE OSVETIO ARGENTINCU: Novak u fantastičnom meču vratio Del Potru za poraz u Riju

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo turnira u Akapulku pošto je sa 2:1 (4:6, 6:4, 6:4) savladao Argentinca Huana Martina del Potra.

Meč je trajao skoro tri sata i završen je duboko u noć po meksičkom vremenu.

Đoković se na ovaj način delimično osvetio Argentincu za poraz na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

U narednom kolu Đoković će igrati protiv Nika Kirjosa iz Australije

Drugi teniser sveta pobedio je za dva sata i 40 minuta, pet puta je oduzeo servis Del Potru, koji je napravio četiri brejka.

To je bio prvi meč Đokovića i Del Potra otkako je Argentinac pobedio u prvom kolu olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru.

"Svaki meč protiv Del Potra je neizvestan, ima mnogo emocija i kvalitetnih poteza. Srećan sam što sam sada uspeo da ga pobedim", rekao je Đoković.

Prvi nosilac na turniru Đoković će u četvrtinalu igrati protiv Australijanca Nika Kirjosa, koji je posle dva seta pobedio Amerikanca Donalda Janga.

Đoković do sada nije igrao protiv 17. tenisera sveta Kirjosa.

Đoković prvi put igra u Akapulku, a nastup na tom turnir mu je prvi od iznenadjujuće eliminacije u drugom kolu Australijan opena u januaru i poraza od Denisa Istomina iz Uzbekistana.

Plasman u četvrtfinale turnira u Akapulku ostvario je i Španac Rafael Nadal, koji je pobedio Italijana Paola Lorencija sa 6:1, 6:1. Nadal je ostvario 12. uzastopnu pobedu u Akapulku, gde je osvajao trofej 2005. i 2013. godine.Nadal će u četvrtfinalu igrati protiv Japanca Jošihita Nišioke koji je sa 6:4, 3:6, 6:0 pobedio Australijanca Džordana Tompsona.

Branilac titule Australijanac Dominik Tim plasirao se u četvrtfinale pobedom protiv Francuza Adrijana Manarina sa 7:5, 6:3. Tim će igrati protiv Amerikanca Sema Kverija koji je pobedio Belgijanca Davida Gofana sa 6:2, 6:3.

Hrvatski teniser Marin Čilić pobedio je sunarodnika Bornu Čorića sa 6:3, 2:6, 6:3 i u četvrtfinalu će igrati protiv Amerikanca Stiva Džonsona.

TOK MEČA

3. set

6:4 - Gotov je meč! Đoković je savladao velikog rivala.

5:4 - Baš ono što je trebalo Đokoviću, brz i savršen gem.

4:4 - Ribrejk Đokovića! U pravom trenutku je srpski teniser oduzeo servis Del Potru i posle dva i po sata igre izjednačio u odlučujućem setu.

3:4 - Očajan gem za Novaka. Del Potro je osvojio prva tri poena, i to prilično lako, da bi treću šansu pretvorio u brejk. Novaku nije pomogao ni šesti as u meču (Del Potro ima tri).

3:3 - Del Potro bez izgubljenog poena dobija svoj servis.

3:2 - Teškom mukom Đoković stiže do novog vođstva u trećem setu.

2:2 - Ne ispuštaju svoj servis teniseri na startu odlučujućeg seta.

2:1 - Savršen gem za Đokovića. Bez izgubljenog poena, sa sjajnim servisima stigao je do vođstva. Đoković je u ovom gemu upisao 16. forhend viner (Del Potro ih ima 19). Odavno je u Akapulku prošla ponoć, igra se tačno dva sata.

1:1 - Servis vinerom Del Potro je iskoristio drugu od dve vezane gem lopte, što mu je donelo izjednačenje u odlučujućem setu.

1:0 - Lepo otvaranje trećeg seta za Đokovića.

2. set

6:4 - Ribrejk Đokovića za izjednačenje u setovima! Posle 103 minuta igre srpski teniser je izjednačio u setovima, i to u situaciji kada je prethodno izgubio svoj servis.

5:4 - Brejk Del Potra u najgorem mogućem momentu. Argentinac je izgubio samo jedan poen.

5:3 - Del Potro je brzo rešio ovaj gem u svoju korist.

5:2 - Drugi uzastopni put Đokoviću se na servisu desilo da ispusti tri vezane gem lopte. Ovog puta se suočio i sa brejk prilikom, ali je uspeo da iskontroliše gem i stigne na gem od seta.

4:2 - Đoković je izvršio veliki pritisak u ovom gemu, što mu se isplatilo. Sa jednim izgubljenim poenom napravio je brejk

3:2 - Neobičan gem na kraju je pripao Đokoviću. Srpski teniser je stigao do tri vezane gem lopte, ali nije iskoristio nijednu. Zatim je propustio još jednu, da bi tek petu pretvorio u gem.

2:2 - Novak je uzeo prva dva poena na servis Argentinca, međutim naredna četiri su pripala Del Potro. Gem je završio as servisom.

2:1 - Đoković je spasao dve vezane brejk lopte i to na najbolji način, sa četiri fantastična servisa u nizu. Praktično,nije odigran nijedan poen u ta četiri navrata.

1:1 - As servisom Del Potro je zatvorio drugi gem u drugom setu. Time je iskoristio drugu gem loptu za izjednačenje.

1: 0 - Prvi servis u drugom setu imao je Đoković. Srpski as je poveo u setu i, čini se, preboleo gubitak prvog seta.

1. set

4:6 - Prvi set je trajao 46 minuta. Del Potro je stigao do tri vezane set lopte, a drugu pretvorio u vođstvo 1:0.

4:5 - Novi brejk Del Potra! Đoković je pri rezultatu 30:30 izašao na mrežu i mogao da bira ugao, ali je odabrao forhend stranu Del Potra. Usledio je sjajan ritern za brejk priliku, a zatim je Argentinac vezao još jedan poen i stigao na korak od prvog seta.

4:4 - Milimetri su delili Novaka od fantastičnog loba 198 cm visokog Del Potra i izjednačenja 40:40. Međutim, loptica je izašla u aut i Argentinac je osvojio svoj servis.

4:3 - Drugi vezani gem za Novaka. Đoković je sa tri vezana poena osvojio svoj servis.

3:3 - Vratio se Đoković ekspresno u meč i napravio ribrejk! Novak je stekao dve vezane brejk šanse, a Argentinac je duplom servis greškom pokazao da u ovoj fazi meča ne reaguje dobro na pritisak.

2:3 - Prvi brejk u meču napravio je Argentinac. Del Potro je vezao tri brejk lopte i nakon lošeg drop šota Novaka, prilike pretvorio u prvo vođstvo u meču.

2:2 - Pripretio je Novak, kod rezultata 15:30 mogao i do brejk lopti, ali se Del Potro vratio servisima i izjednačio.

2:1 - Đoković je zadržao servis i ponovo poveo, iako je napravio duplu servis grešku i jednu lopticu iz povoljne pozicije izbacio u aut.

1:1 - Argentinac se revanširao istom merom i izjednačio u gemovima

1:0 - Prvi servis na meču je imao Novak. Lako je stigao do dve vezane gem lopte, a prvu pretvorio u vođstvo 1:0.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ĐOKOVIĆEV SIN PRIČA DVA JEZIKA: Pogledajte razgovor između Novaka i malog Stefana!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track