NADAL ODLUČIO DA NE IGRA PROTIV SRBIJE: Dejvis kup bi bio otrov za moja kolena
Foto: AP

Prelomio

NADAL ODLUČIO DA NE IGRA PROTIV SRBIJE: Dejvis kup bi bio otrov za moja kolena

Tenis -

Najbolji španski teniser Rafael Nadal objasnio je da je odustao od nastupa u Dejvis kupu zbog zdravlja.

"U situaciji u kojoj se nalazim sada, za mene bi takva drastična promena bila kao otrov za moja kolena. Moram se postepeno prilagođavati promenama", rekao je Nadal.

Španac se trenutno nalazi u Majamiju gde se plasirao u čestvrtfinale Mastersa koji se igra na tvrdoj podlozi, kakava je planirana i za meč u hali "Aleksandar Nikolić" naredne sedmice, ali u zatvorenom.

"Morao bih da se prilagođavam nedelju dana tim uslovima, sedam dana pre prelaska na šljaku na evropskim turnirima. Sve bi bilo drugačije da igramo kod kuće. Volim kada sam sa reprezentacijom. Ali imam 31 godinu, a oni koji su mi bliski znaju koliko mnogo povreda sam imao poslednjih godina. Moram raditi sve što je potrebno da ih izbegnem. Pravim raspored kako bih izbegao drastične promene podloge, naporne mečeve i treninge", dodao je Nadal. Osim Nadala, za Španiju neće igrati ni Roberto Bautista Agut, pa se selektorka Končita Martinez uzda u Pabla Karenja Bustu, Alberta Ramosa, Marka Lopeza i Marsela Granoljersa.

S druge strane, Srbiju će da predvodi njen najbolji teniser, drugi reket sveta Novak Đoković, koji nije nastupio u Majamiju zbog povrede lakta.

"Nadam se da će se tim plasirati u polufinale. Znam koliko će im biti teško, zbog Đokovića još teže, ali žao mi je, ali moram da brinem za svoje zdravlje kako bih maksimalno produžio karijeru", zaključio je Nadal.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track