Navratilova: Novak će ostati broj 1

Legendarna teniserka navija za Srbina

Navratilova: Novak će ostati broj 1

Tenis -
Novak ima realne šanse za titulu, ali je tu uvek opasni Nadal, rekla je nekadašnja šampionka

Legendarna teniserka Martina Navratilova izjavila je da veruje da Novak Đoković ima realne šanse da osvoji Vimbldon i zadrži status prvog reketa sveta.

Đoković brani titulu na Vimbldonu, koji počinje u ponedeljak, a po različitim scenarijima, u borbi za prvo mesto na ATP listi mogli bi da ga preteknu Rafael Nadal i Rodžer Federer.“

Ako nastavi u svom prepoznatljivom stilu, mislim da je Novak ostati broj jedan. Ima realne šanse za titulu, ali je tu uvek opasni Nadal. Federera mnogo smatraju najboljim svih vremena, uz Roda Lejvera, ali ja mislim da je Nadal, ipak, bolji. Muški tenis je zaista izvanredan u ovom trenutku”, rekla je Navratilova.

Osvajačica 18 Gren slem titula misli da će se za titulu u Londonu boriti Đoković, Nadal i Federer, a da miljenik domaće publike Endi Marej nema šanse.

Prema njenim rečima, ženskom tenisu upravo fali to što oslikava muški prethodnih nekoliko godina, a to je neizvesna borba na vrhu.

“U ženskom tenisu nema onoga što je najveći kvalitet kod muškaraca, nema prepoznatljivog rivaliteta. Borba na vrhu između Nadala i Federera, sada je borba Đokovića i Nadala. U prilici smo da uživamo u igrama trojice najboljih tenisera u istoriji, a oni se u isto vreme i nadmeću za tron”, rekla je Navratilova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track