(KURIR TV) Filip Krajinović: Nadam se da ću sledeće godine ući u Top 10!
Foto: Printscreen

USPEH KARIJERE

(KURIR TV) Filip Krajinović: Nadam se da ću sledeće godine ući u Top 10!

Tenis -

Srpski teniser Filip Krajinović rekao je da nije očekivao tako dobar rezultat u Parizu i istakao da se nada da će biti još bolji i da mu je cilj ulazak među 10 najboljih na svetu.

"Nisam očekivao da ću doći do samog finala, a to mi se ostvarilo. Žao mi je što mi je u finalu ponestalo snage i nisam mogao da pružim maksimum. Nadam se da ću imati još mnogo finala i da ću se mnogo puta radovati", rekao je Krajinović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Krajinović je ostvario najveći uspeh u karijeri osvajanjem drugog mesta na turniru masters serije u Parizu. On je sada 33. teniser sveta na ATP listi.

"Znao sam da imam potencijal i da mogu da napravim takav rezultat, ali nisam očekivao da će se to desiti ove godine. Prošle u ovo vreme sam imao tešku povredu, nisam igrao šest meseci i bio mi je cilj da se vratim. Sve se ostvarilo. Drago mi je što ću sledeće moći da igram sve velike turnire, sa velikim igračima. Nadam se da ću biti još bolji i probaću da udjem u Top10", kazao je Krajinović.

"Sve se ostvarilo! Nadam se da ću seldeće godine ući u Top 10", rekao je Krajinović u uvodnom izlaganju u kome se između ostalog osvrnuo na put ka finalu Mastersa u Parizu, povredama sa kojima je kuburio prethodnih godina.

Takođe, napomenuo je da mu je jako žao što je Rafael Nadal predao meč četvrtfinala Mastesa u Parizu jer je imao veliku želju da stane pred njega i odmeri snage sa prvim reketom sveta.

foto: Printscreen

Na teniskim terenima "Đukić", na kojima trenira Filip Krajinović održaće se konferencija za medije na kojoj će finalista Mastersa u Parizu govoriti.

Malo pred početak konferencije Filip je stigao u društvu devojke Nine.

foto: Kurir sport

Filip je napravio najveći uspeh u karijeri, pošto se plasirao u prvo finale na Mastersima pobedom u Parizu nad Amerikancem Džonom Iznerom 6:4, 6:7 (2:7), 7:6 (7:5).

On je postao tek drugi Srbin, posle Novaka Đokovića, koji je izborio u muškom singlu finale na Mastersima.

Krajinović je u finalu poražen od Amerikanca Džeka Soka, a od ovog ponedaljka zauzima 33. poziciju na ATP listi.

Krajinović je pre ovog Mastersa, učestvovao na još samo četiri – Monte Karlo 2016. (prva runda), Majami 2015 (druga runda), Indijan Vels 2015. (prva runda), Majami 2010. (prva runda).

kurir.rs / kurir sport

foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo zbog čega i partizanovci i zvezdaši treba da budu zahvalni Miroslavu Nikoliću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track